Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

HaDee in beeld

Open dag Het RetselA.s. zondag houdt Bedrijventerein Retsel te Heeswijk-Dinther een Open Dag. De ondernemers op bedrijventerrein Retsel zetten op zondag 7 juni van 11.00 – 17.00 uur de deuren open voor alle mensen uit de Regio. Er is namelijk veel bedrijvigheid en de ondernemers willen graag laten zien, beleven en proeven welke producten in Heeswijk-Dinther op het bedrijventerrein gemaakt en verkocht worden. Aan de open bedrijven dag doen 35 bedrijven mee.

Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor een hapje en drankje voor de bezoekers. Bij de bedrijven zijn leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Zo staan er op verschillende locatie’s op het Retsel springkussens en rijdt er de hele dag een treintje rond, waarmee het bedrijventerrein bezocht kan worden. Er is een kookdemonstratie, je kunt een complete make-over laten doen en ook zelf Muesli maken behoort tot de mogelijkheden. Je kunt gratis deelnemen aan een letterspel, je maakt kans op één van de 10 waardebonnen van € 25,-.

In verband met de veiligheid is een gedeelte van het Retsel afgesloten voor het verkeer. Er is voldoende parkeergelegenheid en het bedrijventerrein is ook goed met de fiets bereikbaar.

Zie ook de flyers voor meer informatie en de deelnemende bedrijven.

Fokkershoeh25 jaar geleden namen Henk van de Pas, Jo van Schijndel en Rien Strik het initiatief om een buurtvereniging op te richten voor de straten rondom het Kasteel.

Na een oprichtingsvergadering was de buurtvereniging een feit. Een naam moest nog bedacht worden. Frans van de Boom bedacht “Kasteelzicht” en dat is het nog steeds.

Er zijn in de loop der jaren vele activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Ook is er door de jaren heen actief meegedaan aan nevenactiviteiten zoals dorpszeskamp, lotto, parkeren voor de Kersouwe, nationale schoonmaakdag en de Carnavalsoptocht.

Uitnodiging voor alle leden en oud-leden.

Op zondag 31 mei wordt er voor de leden en oud-leden een feest gehouden. Omdat de huidige adressen van oud-leden niet allemaal te achterhalen zijn, wil het bestuur via deze weg iedereen van harte uitnodigen van 14.00 uur tot 19.00 uur in en bij het Gildehuis aan de Fokkershoek in Heeswijk.

Het bestuur hoopt op een grote opkomst, want dan wordt het een geslaagd feestje met nieuwe en hernieuwde kennismakingen.

Voor de kinderen komt er een springkussen en voor de lekkere trek zal er een frietwagen aanwezig zijn.

Life is_goodDrie bed & breakfasts met vijf tulpen, de hoogste kwaliteitscategorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, zijn genomineerd voor de titel 'Beste Bed & Breakfast van Nederland 2015'. Eén van de genomineerden is Life is Good uit het Brabantse dorp Heeswijk-Dinther, Fokkershoek 27.

Op 9 juni 2015 maakt Stichting Bed & Breakfast Nederland de winnaar bekend. B&B Carpe Diem werd in 2014 uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland, B&B Life is Good stond toen op de derde plaats. Nieuw in het topklassement is Bed & Breakfast Tala Lodge. 

Naast de bekendmaking van het Beste Bed & Breakfast van Nederland in de categorie van vijf tulpen, worden er ook winnaars uitgeroepen onder de B&B's in de kwaliteitscategorieën één tot en met vier tulpen. 

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie beoordeelt bed & breakfasts in Nederland op kwaliteiten als veiligheid, comfort en hygiëne. Na controle door een mystery guest krijgen de accommodaties 1 tot en met 5 tulpen toegekend. Het classificatiesysteem wordt uitgevoerd door Stichting Bed & Breakfast Nederland. Ieder jaar maakt de stichting in de vijf tulpencategorieën de beste B&B's bekend. De winnaars worden uitgeroepen op basis van objectieve classificatienormen en gastenbeoordelingen op  Bedandbreakfast.nl .

 Bron: www.dichtbij.nl 

FTG Het_SentimentIn de loop van vorig jaar is er een Werkgroep in  de gemeente Bernheze ontstaan, die zich wil inspannen om deze gemeente een FairTradeGemeente te laten worden. Zij onderzoeken aan de hand van diverse criteria of winkels, supermarkten, restaurants, scholen, kerken, café 's, etc. aan de eisen voldoen 

Een uitgebreide informatie hierover is de vinden op de site: http://www.fairtradegemeenten.nl/

Bovendien is de werkgroep zelf te vinden op facebook: https://www.facebook.com/pages/Werkgroep-Fairtrade-Gemeente-Bernheze/1571532693081425

In Heeswijk-Dinther voldoet de Jumbo als supermarkt ook aan de eisen, maar dit moet nog geformaliseerd worden; Het Sentiment heeft vanmiddag een sticker gekregen omdat zij ruim aan de minimum eisen voldoen.

Fairtrade Het_Sentiment

Fairtrade gemeente_fotos

IMG 20141128 151755Maak kennis met twee creatieve dames, zondag 14 december op Hopveld 39 te Heeswijk-Dinther.
U bent welkom vanaf 12.00u tot 16.00u, de koffie / thee is gratis en natuurlijk met iets lekkers erbij.

image004Historische routes door Eerde, Landerd, Uden en Veghel

In september is het precies 70 jaar geleden dat Operatie Market Garden heeft plaatsgevonden. Van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september wordt dit geallieerde offensief herdacht. Rondom deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd. In het kader van Operatie Market Garden heeft VVV Noordoost-Brabant een fiets- en wandelbrochure ontwikkeld. Daarnaast is er een interactieve tour ontwikkeld.

Fiets- en wandelbrochure

Veghel en omgeving hebben een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Op vele plekken zijn de overblijfselen nog te zien. Naast de bezienswaardigheden zijn er ook veel verhalen over deze bijzondere plaatsen te vertellen. Om deze verhalen te delen zijn er een wandel- en fietsbrochure ontwikkeld. De routes leiden de fietser/wandelaar langs de kenmerkende plekken uit de geschiedenis.

De brochures bevatten verschillende routes in en rondom Eerde, Landerd, Uden en Veghel. De brochures zijn vanaf maandag 8 september gratis te verkrijgen bij de VVV vestigingen in Noordoost-Brabant en diverse VVV agentschappen. Daarnaast zijn de brochures verkrijgbaar bij het Basecamp in Veghel en Nijmegen Frontstad. 

Interactieve tour

Om de belevingswaarde van de ‘wandelroute Eerde’ te verhogen is er een interactieve tour ontwikkeld. De tour wordt ontsloten door middel van de smartphone of tablet. Om deze interactieve route te wandelen downloadt men de gratis app van IZI.Travel en zoekt men de tour ‘Operatie Market Garden’ op. Tijdens de route wordt de wandelaar langs de diverse historische punten in Eerde en langs het recreatiegebied Vlagheide geleid.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.

 

 

Voor meer informatie over de routes:

VVV Noordoost-Brabant

T: 073 – 613 19 10

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I: www.vvvnoordoostbrabant.nl

distributiebonnenOndernemers maken ontbijt als afsluiting herdenkingsweek 70 jaar bevrijding mogelijk.In september wordt in Heeswijk, Dinther en Loosbroek op grootse wijze stil gestaan bij het feit dat 70 jaar geleden voor deze dorpen de oorlog eindigde. Een van de acties die georganiseerd gaan worden is helemaal in de stijl van die tijd toen er voedselschaarste was, mensen moesten leven van wat ze hadden, tegen inlevering van “Distributiebonnen” kregen of zelfs bloembollen aten.

De (spaar)actie

Vanaf 25 augustus tot en met 18 september krijgen klanten bij deelnemende bedrijven en/of winkels bij elke € 2,50 besteding een “Distributiezegel”. Deze deelnemers zijn herkenbaar aan een poster. Een volle spaarkaart, met 70 zegels en goed voor een gratis ontbijt voor een persoon, moet óp of vóór 18 september in de Wojstap-stand in de bibliotheek, worden omgeruild tegen een “Ontbijtbon”. Daarmee kan op zondag 21 september in de grote tent op het marktplein worden deelgenomen aan het gezamenlijke ontbijt dat de herdenkingsperiode afsluit. Het evenement zal door Koninklijke Fanfare Sint Willibrord muzikaal worden ondersteund.

Het ontbijt

Het ontbijt wordt, geheel in de oorlogssfeer, in sobere bruine papieren zakjes aangeboden. Voor het eten, koffie, thee en melk zal worden gezorgd. Daarvoor zorgen o.a. hoofdsponsor Jumbo supermarkt HD. Bezoekers die geen “Ontbijtbon” hebben kunnen een ontbijt kopen voor € 7,50 per stuk. (Zolang de voorraad strekt).  

Meer informatie via www.bevrijdinghdl.nl

fietstocht voor_ALS_Op zondag 13 juli is is er een mooie fietstocht door onze prachtige natuurrijke omgeving. De goed te fietsen route van 25 kilometer  start tussen 13.00 en 13.30 uur vanaf het kerkplein in Heeswijk bij het parochiehuis. Daar kun je onder het genot van een kopje koffie of thee de routebeschrijving ophalen. Via een aantal posten eindigt de tocht bij De Kersouwe. In deze prachtige ambiance kun je tot slot nog wat drinken of wat eten. De opbrengst van deze fietstocht komt geheel ten goede aan de stichting ALS Nederland. Deelname kost 5 euro per persoon, fietsende kinderen betalen 2,50.

De fietstocht wordt georganiseerd door Miranda Smits, Sabine van Lamoen, Arianne Konings, Miranda van Asseldonk, Monique van Cleef, Jenny van Rossum en Marko Konings. Zij zijn tevens ook deelnemers aan de Westland Swim en/of de Amsterdam City Swim. Deze zwemtochten zamelen ook geld in voor de stichting ALS Nederland. Met hun deelname aan de zwemtochten en het organiseren van deze fietstocht willen ze aandacht vragen voor deze nog niet te genezen spier- en zenuwziekte. Twan Smits uit Dinther, de man van Miranda, lijdt aan ALS. Reden voor haar om met behulp van vrienden manieren te bedenken om een steentje te kunnen bijdragen voor onderzoek naar deze dodelijke ziekte. Het motto van deze fietstocht is dan ook: Trap ALS de wereld uit!

De stichting ALS Nederland besteedt het geld niet alleen aan onderzoek naar medicijnen tegen deze ziekte maar ook aan de ontwikkeling van hulpmiddelen die het leven van ALS-patiënten zo veel mogelijk vergemakkelijken.

Stap dus op 13 juli ook op de fiets. Je krijgt dan een prachtige route voorgeschoteld met onderweg een aantal versnaperingen, ook voor kinderen. Tevens steun je op deze manier het goede doel. Wees blij en dankbaar dat jouw spieren het nog wel doen en trap mee!

thumb Buro Lima Samen met een opgericht bouwteam is Buro Lima haar plannen voor het nieuwe Lima huis aan het ontwikkelen. Er ligt een principeverzoek bij de gemeente, schetsen worden omgetoverd naar 3d tekeningen en moodborden

Lees meer: Nieuwe locatie Buro Lima...

GetAttachmentDe tweede crowdfundcampagne van Buro Lima is onlangs gestart. Deze campagne staat in het teken van leningen en is noodzakelijk om de financiering voor de nieuwe locatie

Lees meer: Tweede crowdfundcampagne...

70 Jaar_Bevrijding_Op woensdag 17 september is het precies zeventig jaar geleden dat in Heeswijk-Dinther en Loosbroek  de bevrijding van de Duitsers naderbij kwam. Een historische gebeurtenis die in

Lees meer: Heeswijk-Dinther week lang...

IMG 5342Op zondagmiddag 3 november vindt bij De Heische Hoeve in Loosbroek de Herfstmarkt 2013 plaats: een kleinschalige streekmarkt van boeren, natuurliefhebbers, jagers en ondernemers uit de Maashorstregio. De herfstmarkt duurt van 11.00 – 17.00 uur. Het karakter van deze markt is kleinschalig en intiem. De toegang is gratis.

Boeren, natuurliefhebbers en jagers leven met de seizoenen. Deze nieuwe herfstmarkt markeert het begin van het herfstseizoen en toont allerlei aspecten van natuur, jacht, visserij, culinair genieten en lifestyle in en om de Maashorst. Met onder voorbehoud: natuurwandelingen, kookdemonstraties, proeverijen, jachthoornblazen en nog veel meer unieke mogelijkheden om kennis te maken met aspecten die al eeuwenlang samenhangen met buitenleven. Op de herfstmarkt zijn diverse herfstproducten te vinden zoals wild in alle soorten en maten en van gerookte eendenborst, hertenpaté en oesterzwammen tot bospaddestoelen. En natuurlijk worden veel producten voorzien van bereidingstips en leuke recepten.

Op het boerderijterras wordt koffie geschonken, glühwein en warme chocolademelk voor de kinderen en verder zijn er  proeverijen en live kook- en rookdemonstraties met wildproducten uit de Maashorstregio. Tot slot presenteren een aantal restaurants uit de Maashorstregio hun herfstmenu/wildmenu aan het publiek.

Wanneer? zondag 3 november 2013
Hoe laat? van 11.00 – 17.00 uur

Waar? De Heische Hoeve, Heideweg 1a Loosbroek
Wat kost het? Toegang is gratis

Standhouders kunnen gratis deelnemen door onderstaand webformulier in te vullen. U krijgt dan een tafel beschikbaar om uw product uit te stallen. Uiteraard mag u ook zelf een kraampje meenemen. Bij goed weer is de markt deels buiten, bij minder weer is het helemaal binnen. Hebt u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Dennis Hurkmans van De Heische Hoeve via 0413-229153 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.