Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

70 Jaar_Bevrijding_Op woensdag 17 september is het precies zeventig jaar geleden dat in Heeswijk-Dinther en Loosbroek  de bevrijding van de Duitsers naderbij kwam. Een historische gebeurtenis die in

september groots gevierd gaat worden.

Van zaterdag 13 september tot en met zondag 21 september staan Heeswijk-Dinther  en Loosbroek volledig in het teken van zeventig jaar vrijheid. Tijdens een tiendaagse bevrijdingsevent gaan er onder het thema ‘Van donker naar licht’ dagelijks activiteiten plaatsvinden in Heeswijk-Dinther. Centrale punt is een grote tent op Plein 1969 waar iedere dag van alles georganiseerd gaat worden. Van diverse concerten tot een groots ontbijt en debatavond. Daarnaast worden er in het hele dorp evenementen gehouden die te maken hebben met zeventig jaar bevrijding, zoals een verduisteringstocht, een filmprogramma in de Kersouwe en een speciaal programma op de basisscholen. Tal van verenigingen en instellingen uit Heeswijk-Dinther en Loosbroek zijn betrokken bij de organisatie van het evenement.

De aftrap van ’70 jaar bevrijding’ wordt op maandag 2 juni verricht met de onthulling van de eerste Remember Stone door burgemeester Marieke Moorman.

De organisatie wil het dorp bewust maken van de oorlog en de gevolgen die deze heeft gehad.

Voor meer informatie: www.bevrijdinghdl.nl