Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

fietstocht voor_ALS_Op zondag 13 juli is is er een mooie fietstocht door onze prachtige natuurrijke omgeving. De goed te fietsen route van 25 kilometer  start tussen 13.00 en 13.30 uur vanaf het kerkplein in Heeswijk bij het parochiehuis. Daar kun je onder het genot van een kopje koffie of thee de routebeschrijving ophalen. Via een aantal posten eindigt de tocht bij De Kersouwe. In deze prachtige ambiance kun je tot slot nog wat drinken of wat eten. De opbrengst van deze fietstocht komt geheel ten goede aan de stichting ALS Nederland. Deelname kost 5 euro per persoon, fietsende kinderen betalen 2,50.

De fietstocht wordt georganiseerd door Miranda Smits, Sabine van Lamoen, Arianne Konings, Miranda van Asseldonk, Monique van Cleef, Jenny van Rossum en Marko Konings. Zij zijn tevens ook deelnemers aan de Westland Swim en/of de Amsterdam City Swim. Deze zwemtochten zamelen ook geld in voor de stichting ALS Nederland. Met hun deelname aan de zwemtochten en het organiseren van deze fietstocht willen ze aandacht vragen voor deze nog niet te genezen spier- en zenuwziekte. Twan Smits uit Dinther, de man van Miranda, lijdt aan ALS. Reden voor haar om met behulp van vrienden manieren te bedenken om een steentje te kunnen bijdragen voor onderzoek naar deze dodelijke ziekte. Het motto van deze fietstocht is dan ook: Trap ALS de wereld uit!

De stichting ALS Nederland besteedt het geld niet alleen aan onderzoek naar medicijnen tegen deze ziekte maar ook aan de ontwikkeling van hulpmiddelen die het leven van ALS-patiënten zo veel mogelijk vergemakkelijken.

Stap dus op 13 juli ook op de fiets. Je krijgt dan een prachtige route voorgeschoteld met onderweg een aantal versnaperingen, ook voor kinderen. Tevens steun je op deze manier het goede doel. Wees blij en dankbaar dat jouw spieren het nog wel doen en trap mee!