Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

distributiebonnenOndernemers maken ontbijt als afsluiting herdenkingsweek 70 jaar bevrijding mogelijk.In september wordt in Heeswijk, Dinther en Loosbroek op grootse wijze stil gestaan bij het feit dat 70 jaar geleden voor deze dorpen de oorlog eindigde. Een van de acties die georganiseerd gaan worden is helemaal in de stijl van die tijd toen er voedselschaarste was, mensen moesten leven van wat ze hadden, tegen inlevering van “Distributiebonnen” kregen of zelfs bloembollen aten.

De (spaar)actie

Vanaf 25 augustus tot en met 18 september krijgen klanten bij deelnemende bedrijven en/of winkels bij elke € 2,50 besteding een “Distributiezegel”. Deze deelnemers zijn herkenbaar aan een poster. Een volle spaarkaart, met 70 zegels en goed voor een gratis ontbijt voor een persoon, moet óp of vóór 18 september in de Wojstap-stand in de bibliotheek, worden omgeruild tegen een “Ontbijtbon”. Daarmee kan op zondag 21 september in de grote tent op het marktplein worden deelgenomen aan het gezamenlijke ontbijt dat de herdenkingsperiode afsluit. Het evenement zal door Koninklijke Fanfare Sint Willibrord muzikaal worden ondersteund.

Het ontbijt

Het ontbijt wordt, geheel in de oorlogssfeer, in sobere bruine papieren zakjes aangeboden. Voor het eten, koffie, thee en melk zal worden gezorgd. Daarvoor zorgen o.a. hoofdsponsor Jumbo supermarkt HD. Bezoekers die geen “Ontbijtbon” hebben kunnen een ontbijt kopen voor € 7,50 per stuk. (Zolang de voorraad strekt).  

Meer informatie via www.bevrijdinghdl.nl