Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

image004Historische routes door Eerde, Landerd, Uden en Veghel

In september is het precies 70 jaar geleden dat Operatie Market Garden heeft plaatsgevonden. Van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september wordt dit geallieerde offensief herdacht. Rondom deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd. In het kader van Operatie Market Garden heeft VVV Noordoost-Brabant een fiets- en wandelbrochure ontwikkeld. Daarnaast is er een interactieve tour ontwikkeld.

Fiets- en wandelbrochure

Veghel en omgeving hebben een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Op vele plekken zijn de overblijfselen nog te zien. Naast de bezienswaardigheden zijn er ook veel verhalen over deze bijzondere plaatsen te vertellen. Om deze verhalen te delen zijn er een wandel- en fietsbrochure ontwikkeld. De routes leiden de fietser/wandelaar langs de kenmerkende plekken uit de geschiedenis.

De brochures bevatten verschillende routes in en rondom Eerde, Landerd, Uden en Veghel. De brochures zijn vanaf maandag 8 september gratis te verkrijgen bij de VVV vestigingen in Noordoost-Brabant en diverse VVV agentschappen. Daarnaast zijn de brochures verkrijgbaar bij het Basecamp in Veghel en Nijmegen Frontstad. 

Interactieve tour

Om de belevingswaarde van de ‘wandelroute Eerde’ te verhogen is er een interactieve tour ontwikkeld. De tour wordt ontsloten door middel van de smartphone of tablet. Om deze interactieve route te wandelen downloadt men de gratis app van IZI.Travel en zoekt men de tour ‘Operatie Market Garden’ op. Tijdens de route wordt de wandelaar langs de diverse historische punten in Eerde en langs het recreatiegebied Vlagheide geleid.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.

 

 

Voor meer informatie over de routes:

VVV Noordoost-Brabant

T: 073 – 613 19 10

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I: www.vvvnoordoostbrabant.nl