Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090724-lvdv-bambi_in_dinther_copyDe bewoners rondom het hertenkampje aan de Irenestraat hebben zich verenigd in een stichting met als doel om het hertenkampje te kunnen behouden. De gemeente Bernheze heeft het huurcontract getekend om het beheer aan de stichting Het Hertenkampje over te dragen.
De oorspronkelijke beheerder, BerneZorg, had in juli hun huurcontract met de gemeente opgezegd als voorbereiding voor het nieuwe Ter Weer. Dit zou betekenen dat de dieren, bomen, schuilhut en het hek direct verwijderd zouden worden in afwachting van bebouwing.
Dit bericht gaf veel onrust in de wijk. Veel mensen komen dagelijks even een kijkje nemen bij de hertjes en de geitjes. Het is nog niet duidelijk of, en zo ja, wanneer het nieuwe Ter Weer een nieuw dierenparkje maakt.
Alle omwonenden waren het erover eens dat het jammer zou zijn als het Hertenkampje, na tientallen jaren zou verdwijnen. De verzorging is jarenlang liefdevol gedaan door Hr. Driessen, maar gezien de hoge leeftijd wil hij hiermee stoppen. Buurtbewoners zullen die zorg overnemen. De dieren zullen o.a geleverd worden door veehouder Jan van den Hurk.
De feestelijke overdracht vond dinsdag 30 augustus plaats. Hierbij waren de omwonenden, veehouder Jan van den Hurk en een vertegenwoordiger van BerneZorg aanwezig.

Yvonne van Mespel