Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

3_Clemy_van_Gogh_RooieTesneuzik_Vrije_Vereke_webUniek fotomateriaal. Dat zochten we voor de gemeentegids 2012. Daarom vroegen we u om foto’s op te sturen over alle mogelijke onderwerpen die herkenbaar zijn voor de inwoners van Bernheze. Ook dit jaar ontvingen we weer veel bruikbare foto’s. Het thema ‘carnaval’ kwam opvallend vaak terug, maar Bernheze laat zich blijkbaar ook in de winter goed fotograferen, zo bleek uit de vele winterlandschappen. 
Met de fotowedstrijd waren geldprijzen te winnen: respectievelijk € 75,-, € 50,- en € 25,- voor de eerste, tweede en derde prijs. De prijswinnaars zijn inmiddels bekend. De eerste prijs gaat naar Wim van der Lubbe, de tweede prijs naar Jos Dortmans en Clemy van Gogh wint de derde prijs.
De winnaars:
Wim van der Lubbe
fotografeerde de kerk van Dinther vanuit de Avensteinstraat tijdens een heldere winterdag. De jury vindt de foto een mooie mix van natuur, cultuur en compositie.
De foto van Jos Dortmans van het sprookjesconcert door de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord in De Kersouwe schetst een aantrekkelijk beeld van een van de culturele activiteiten en toont daarmee de veelzijdigheid van onze gemeente aan.
Clemy van Gogh maakte een vrolijke foto van het optreden ‘vrije vereke’ van de Rooie Tesneuzik tijdens de pronkzitting. Carnaval is een bindende factor in onze gemeente. Onze sociale samenhang is, net als natuur, rust en ruimte, een van de belangrijkste kenmerken van Bernheze.
De fotowedstrijd heeft veel bruikbare foto’s opgeleverd. De volgende personen maken kans op vermelding in de gemeentegids: Ad Ploegmakers, Ben Cornelissen, Bert Wijnen, Ineke van Grunsven, Inge Gevers, Ingrid van der Velden, Jan Haegens, Jan van den Bosch, Jos Nijssen, Larus Vermeulen, Maaike Hoogerdijk, Maarten van Berkel, Marjon van Herpen, Mien van der Heijden, Rob van der Kuijl, Robert van den Hogen, Th. Teunissen, Ton Vrijsen en Toos Schuurmans.2_Jos_Dortmans_Kon__Fanfare_st__Willibrord_sprookjesconcert_De_Kersouwe_web1_Wim_van_der_Lubbe_winter_HD_web