Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

03042012_lente_molenMaandag 2e Paasdag 9 april begint voor de Kilsdonkse Molen weer het zomerseizoen. Gedurende de komende lente- en zomermaanden zal de molen weer dagelijks, behalve op maandag, van 11 tot 17 uur geopend zijn. U bent dan weer van harte uitgenodigd om eens langs te komen en te genieten van dit prachtige monument en de rustieke natuur er omheen. De vrijwilligers van de molen, het worden er steeds meer, hebben er in de voorbije weken voor gezorgd dat het geheel er fris en fleurig bijstaat. De Kilsdonkse Molen wil zich dan ook graag in zijn volle uniekheid tonen.

 

Lentefeest.

De molenaars laten bij voldoende wind en wateraanvoer zowel de windmolen als de watermolen volop draaien. In de korenmolen kunt u zien hoe de tarwe en spelt worden vermalen tot meel en in de oliemolen worden de walnoten vermalen en uitgeperst tot heerlijke walnotenolie. Er zijn naast de molenaars ook gidsen aanwezig, die u deze eeuwenoude productieprocessen haarfijn zullen uitleggen. Een uitgelezen kans om gratis de binnenkant van de molens en de molenaars aan het werk te zien.
Daarnaast worden met de door de molenaars gemalen meelproducten, in een houtgestookte bakoven broden en broodjes in diverse vormen gebakken. Kinderen kunnen dan zelf hun broodjes kneden, vormen en afbakken. Ook zal worden gedemonstreerd hoe lijnolie, koolzaadolie en walnotenolie gebruikt kan worden.
Rondom de molens zijn verschillende ondernemers, gevestigd in het beekdal van de Aa en aangesloten bij Coöperatie Aa-Land aanwezig zijn om hun streekprodukten te demonstreren en aan te bieden.
Kinderen worden welkom geheten door de paashaas en voor hen zijn paaseieren verstopt, kunnen tekeningen worden gemaakt en eieren worden gekleurd.
Natuurlijk is ook het bezoekerscentrum geopend waar u kunt genieten van een lekker drankje en waar u ook verschillende molenproducten kunt kopen.

Op 1e Paasdag is de molen gesloten, maar op 2e Paasdag bent u met uw gezin van harte uitgenodigd.

11:00u tot 17:00u