Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

KermisIn overleg met de kermisexploitanten, de verenigde horeca uit het dorp (die samen zorgen voor het muzikale programma rondom de kermis), de organisatie van de braderie en de stichting actief burgerschap is het idee

ontstaan om de kermis als proef dit jaar naar voren te schuiven, van zaterdag 24 mei tot en met dinsdag 27 mei.

Na afloop van de kermis zal met alle betrokkenen bekeken worden of aan deze proef een (definitief) vervolg gegeven gaat worden.

Sinds enkele jaren valt de kermis van Heeswijk-Dinther in het tweede weekend van juni. Tijdens dit weekend vinden in de regio nog een aantal andere evenementen en kermissen plaats en eenmaal per twee jaar valt dit weekend samen met een EK of WK voetbal. Dit alles maakt dat de bezoekersaantallen van de kermis behoorlijk teruglopen.

Muzikaal programma

Het muzikale programma in de grote feesttent op de kermis smaakte vorig jaar naar meer! De horeca exploitanten verenigd in de stichting Cultuur en Evenementen zijn druk bezig met het samenstellen en boeken van en spetterend muzikaal programma met daarin voor ieder wat wils.

Kermismunten

Ook dit jaar weer kan bij de deelnemende winkels en bedrijven in de twee weken voorafgaand aan de kermis gespaard worden voor gratis kermismunten, de deelnemers aan de actie zijn net als vorig jaar te herkennen aan de actie-poster.