Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130414 Foto_van_de_prijsZondag 18 mei vindt de tweede editie van het Bernhezer Solistenconcours plaats met genomineerde muzikanten uit de vijf harmonieën en fanfares van de gemeente Bernheze. Na de succesvolle editie jaar in Dinther, verzorgd door

Harmonie St. Servaes, zorgt dit jaar Fanfare St. Lambertus voor de organisatie.

 

Het solistenconcours brengt vanuit de HaFa-verenigingen de beste solisten op het gebied van blaasmuziek en slagwerk bij elkaar. Met het concours willen de verenigingen veelal jonge muzikanten een extra podium bieden om hun talenten te tonen aan het publiek. Aan het einde staat er voor de winnaar een mooie prijs klaar.

Voor de andere deelnemers is er een mooie oorkonde en een kleine tastbare herinnering. Het idee van een Bernhezer solistenconcours is geboren in het halfjaarlijks overleg wat de voorzitters van de Fanfares De Notenkrakers (Vorstenbosch), Sint Willibrord (Heeswijk), Sint Lambertus (Nistelrode), Aurora (Heesch) en harmonie Sint Servaes (Dinther) hebben. Het sluit mooi aan bij de ideeën van de vijf verenigingen om meer samen te gaan werken en van elkaar te leren. Het past ook prima binnen de ambitie van de gemeente Bernheze om cultuur meer zichtbaar te maken. Dit werd vorig jaar beloond met de Bernhezer Cultuurprijs. Deze financiële tegemoetkoming en het succesvolle verloop van de eerste editie vormden een mooie opmaat naar het vervolg.

Zondag over twee weken om 11.00 uur is het dan zover. Dan zullen de vijftien deelnemers hun werk ten gehore brengen. De jury is samengesteld uit dirigenten en instructeurs van de Bernhezer muziekverenigingen. Plaats van handeling is het Cultureel Centrum Nesterle in Nistelrode. Belangstellenden zijn van harte welkom aanwezig te zijn. De zaal gaat om 10.45 uur open. Rond 13.00 uur wordt de prijsuitreiking verwacht.