Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

140518 Eline_vdLeest_kleinEline van der Leest heeft zondag 18 mei de tweede editie van het Bernhezer Solistenconcours gewonnen. Negentien deelnemers uit de vijf muzikale HaFa-kernen van Bernheze streden deze dag om de speciaal voor de

gelegenheid door beeldengieterij Tenax ontworpen unieke trofee. Even na één uur mocht Eline de prijs in ontvangst nemen uit handen van wethouder Rein van Moorselaar van de gemeente Bernheze.

Het Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode was de plaats van handeling van het Bernhezer Solistenconcours 2014. Na de succesvolle start van dit evenement vorig jaar in Dinther was iedereen vol verwachting of ook dit jaar weer eenzelfde succes behaald kon worden.  
En dat werd het! Op toneel kwamen diverse muzikanten, met meer en minder ervaring. Slagwerk en blaasinstrumenten wisselden elkaar af. Naast de kleine trom en multipercussie konden de aanwezigen genieten van de klarinet, enkele bugels, dwarsfluit, hoorns, trombone en sopraansaxofoon. Een keur aan instrumenten gaf zo een goed beeld van de instrumentele rijkdom van de Bernhezer fanfares en harmonie.

De deskundige jury met dirigent Eric Swiggers, trompettist Willem Pluk en slagwerkinstructeur Liesbeth van Asseldonk hadden voor elke deelnemer een juryrapport en een beoordeling. Voor iedere deelnemer was er een deelnemerscertificaat en een aandenken.
Voordat de prijzen werden uitgereikt, werden door wethouder Van Moorselaar lovende woorden uitgesproken over dit initiatief dat twee jaar geleden door de voorzitters van de vijf muziekverenigingen in gang gezet was.

Vervolgens kon wethouder Van Moorselaar de prijzen uitreiken. Myrthe Manders en Susan vd Broek van Harmonie St. Servaes uit Dinther haalden met 41,25 punten een mooie derde prijs. Zij speelden op hun dwarsfluit Vintage Funk en Latin Experience waarbij zij begeleid werden door hun docente Leonie Clahsen. Tom van Zutphen van de Koninklijke Fanfare St. Willibrord behaalde met zijn Multi Percussion sketches de tweede plaats met 42 punten.

Eline van der Leest van Fanfare St. Lambertus uit Nistelrode won uiteindelijk de trofee als Kampioen van het Bernhezer Solistenconcours met 42,75 punten. Zij bracht haar nummer Replicato van James D. Ployhar, met begeleiding van piano door Mayke Hendriks, nogmaals ten gehore.

Met de toekenning van de Bernhezer Cultuurprijs heeft de gemeente vorig jaar haar waardering voor dit evenement uitgesproken en het mede mogelijk gemaakt om ook de komende jaren dit evenement te organiseren.
Fanfare St. Lambertus uit Nistelrode kijkt terug op een geslaagd concours. De ca. 100 toeschouwers in het mooi gevulde Cultureel Centrum Nesterlé waren getuige van een muzikale ochtend op een goed niveau, met een grote variatie en veel inzet en betrokkenheid van alle muzikanten. Tot volgend jaar!

 

Foto: Arjan Oldenkamp