Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

140810 Twan_Smits_-_kopieTwan Smits werd op 5 december 1972 geboren in Dinther. Sinds 1983 is hij voor harmonie Sint Servaes actief geweest. Eerst ontwikkelde hij zich op de bariton tot een zeer verdienstelijk muzikant. Later bespeelde hij de schuiftrombone, welke hij zich op latere leeftijd eigen maakte. Twan slaagde erin de bedoelingen van de componist in het bespelen van het instrument tot uitdrukking te brengen.

Al snel bleek dat Twan meer in zijn mars had dan spelen alleen. Hij speelde mee in diverse blaaskapellen als het Herremenieke, de Kornuiten, de Raddraaiers en natuurlijk de Bokkebloazers. Deze door zijn vader Wim opgerichte blaaskapel werd de laatste 15 jaar muzikaal geleid door Twan. Helaas maakte een ziekte een einde aan zijn muzikale mogelijkheden.

In het najaar van 2010 werd bij Twan ALS geconstateerd. Twan liet zich niet uit het veld slaan en met groot optimisme ging hij de ziekte te lijf. Hij liet zijn geliefde bariton aanpassen, zodat hij ook tijdens zijn ziekte hier op door kon spelen. In 2011 mochten we Twan op zijn huwelijksfeest huldigen vanwege zijn 25-jarig muziekjubileum. De laatste jaren volgde hij de verrichtingen van de vereniging wat meer op afstand, maar heeft hij wel de totstandkoming van De Muziekfabriek nog meegemaakt.

Afgelopen vrijdag 8 augustus, een week na zijn overlijden, hebben we met harmonieklanken afscheid van Twan genomen in een afscheidsdienst in de Sint Servatiuskerk in Dinther. We gedenken een ras-muziekant pur-sang, lid uit de grote Smitstraditie in onze vereniging, die op zijn eigen, soms eigenwijze wijze, ons liet genieten van zijn enorme muzikale talent. Twan, bedankt voor alles! We zullen je niet vergeten…

Namens alle leden, Lambert van der Ven voorzitter harmonie Sint Servaes - Dinther