Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Foto bidprent_-_kopieHarrie Smits werd op 1 september 1925 geboren in Dinther. Als 11 jarige jongen sloot hij zich aan bij harmonie Sint Servaes en al op zijn 14e werd duidelijk dat hier sprake was van een uitzonderlijk muzikaal talent. Harrie bespeelde de trompet en nam ieder die hij ontmoette mee in zijn liefde voor de muziek. Hij leidde jonge muzikanten op en speelde mee in vele muziekgezelschappen in Dinther en ver daarbuiten. Daarnaast stond Harrie altijd voor onze vereniging klaar, van de loterijverkoop tot aan de oud-ijzeractie. Harrie was daar!

Harmonie Sint Servaes was zijn alles. Tot aan zijn dood op 30 juli jl. bleef hij ZIJN vereniging trouw en is met recht Erelid van onze vereniging. Vorig jaar mochten wij nog een speciaal jubileumconcert voor hem houden in Laverhof, waar hij de laatste jaren woonde. 75 jaar lid van onze vereniging, dat was zelfs voor de Brabantse Muziekbond uniek.

Gedragen door vier (ex)voorzitters begeleidden we Harrie Smits op dinsdag 5 augustus jl. naar zijn laatste rustplaats. ZIJN harmonie luisterde de afscheidsdienst in de Sint Servatiuskerk op, met prachtige harmoniemuziek. Het Bernhezer Senioren Orkest ondersteunde hierbij.

We gedenken een grote, krachtige en gewone man, met een zeer bijzonder muzikaal talent. Harmonie Sint Servaes stond bij hem op één, dat ging vóór alles. Harrie, bedankt voor alles! We zullen je niet vergeten…

Namens alle leden,
Lambert van der Ven
voorzitter harmonie Sint Servaes - Dinther