Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

voorbeeld-poster2 MediumOp woensdag 17 september is het precies zeventig jaar geleden dat in Heeswijk-Dinther en Loosbroek  de bevrijding van de Duitsers naderbij kwam. Een historische gebeurtenis die in september groots gevierd gaat worden.  Tijdens een tiendaagse bevrijdingsevent gaan er onder het thema ‘Van donker naar licht’ veel activiteiten plaatsvinden in Heeswijk-Dinther. De harmonie neemt hier ook aan deel met een concert “70 jaar leven in vrijheid” op donderdag 18 september om 19.30 uur.

 

Het concert wordt gegeven in samenwerking met kamerkoor Mi Canto en gastvioliste Lieke Daniels. Kamerkoor Mi Canto is geen onbekende in Heeswijk-Dinther. In 1990 opgericht door negen enthousiaste leden onder leiding van Enrico van Schaik, is Mi Canto in de jaren van zijn bestaan uitgegroeid tot een regionaal kamerkoor met 20 leden, afkomstig uit diverse plaatsen in Noordoost-Brabant. Het koor heeft een uiteenlopend repertoire van middeleeuwse madrigalen tot en met moderne spreekkoren. A capella repertoire wordt afgewisseld met werken begeleid door orgel, piano of kamerorkest. Zij brengen onder anderen de cyclus of Mauthausen ten gehore.
Lieke Daniels kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd van Elly Brouwers aan de muziekschool in Sint-Michielsgestel. Op 16-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg bij de vlaamse vioolvirtuose Jenny Spanoghe, waar ze na het behalen van haar gymnasiumdiploma haar vioolstudie in 2010 mocht vervolgen in de vakopleiding. Lieke is concertmeester bij zowel het Euregio Jeugdorkest als het Tilburgs Festival Orkest, is eerste violiste van het Felix strijkkwarteten geeft les aan muziekschool de Heraut te Kaatsheuvel. In juni 2014 is zij succesvol afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg.

Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden met een indrukwekkend repertoire. Het concert neemt ons mee van de donkere dagen in de oorlog naar de kleurrijke, vrolijke dagen van vrede, vrijheid en feest. Dit geheel zal met film- en beeldmateriaal ondersteund worden.  Het harmonieorkest speelt onder leiding van Eric Swiggers het indrukwekkende muziekstuk "The Story of Anne Frank" en "Schindler's list". De viool is onomstotelijk verbonden met de joodse cultuur en mag dan ook niet ontbreken. Tevens treedt de slagwerkgroep op met een eigen geschreven compositie op "Band of Brothers" van instructeur Tonn van de Veerdonk. Er is ook aandacht besteedt aan de entourage, zodat U bij binnenkomst meteen in de juiste sfeer komt. Kortom een avond met een gevarieerd programma, dat U niet mag missen.

U bent van harte uitgenodigd voor het concert. Het zal plaatsvinden in het eigen verenigingsgebouw van de harmonie “De Muziekfabriek” . Daarom is er maar een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar. Om 19.00u gaan de deuren open om U te verwelkomen met een kopje koffie of thee. Kaarten zijn vanaf vandaag maandag 25 augustus te koop bij Paperpoint (Sint Servatiusstraat 52, Heeswijk-Dinther).