Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mi canto_logoKamerkoor Mi Canto presenteert op dinsdag 9 en woensdag 10 december a.s. een wervelend concert met Argentijnse en Zuid-Amerikaanse muziek. Onder de titel Fiebre Argentina ontvangt Mi Canto Coro Viva Voce uit Santa Fe, de vijfmans formatie Banda Roja en het trio Godoy-Hussein-Cernotto. In het concert staan Misa Criolla en Navidad Nuestra, de bekende werken van Ramirez centraal. Daarnaast worden een aantal tango’s van onder andere Piazzolla uitgevoerd.

Toen Ramirez 50 jaar geleden de Misa Criolla componeerde, gebaseerd op de Argentijnse volksmuziek, kon hij waarschijnlijk niet bevroeden dat het zo’n bekend en breed gewaardeerd werk zou worden. Velen kennen de muziek in de uitvoering met de tenor José Carreras. Zoek je op Youtube dan vind je uiteenlopende uitvoeringen.

Viva Voce onder leiding van Nicolás Loza en Kamerkoor Mi Canto onder leiding van Enrico van Schaik voeren beide werken uit in de stijl en geest van de Argentijnse componist, onder begeleiding van La Banda Roja. Het trio brengt tijdens het concert Argentijnse muziek in een bezetting van zang, gitaar en bandoneon.

Het Argentijns gezelschap bezoekt Nederland van 26 november tot 11 december en geeft naast de concerten met Mi Canto ook concerten in Ommen, Tilburg en Oisterwijk. Zij verzorgen daarnaast een aantal workshops Argentijnse muziek aan Factorium in Tilburg. Het trio is op 5 december live te beluisteren op Radio 4.

De concerten vinden plaats op dinsdag 9 december as. theater Markant in Uden en op woensdag 10 december in de Sint Willibrorduskerk te Heeswijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.markantuden.nl en via www.micanto.nl. De concerten beginnen om 20.15 uur. De entreeprijs bedraagt € 17,50 en is inclusief een (pauze)drankje.

Op 10 december is een speciaal arrangement te boeken. Toprestaurant Het Sentiment in Heeswijk-Dinther biedt die avond een driegangenmenu met Argentijns accent aan, in combinatie met de entree voor het concert in de Sint Willibrorduskerk in Heeswijk. De prijs voor dit arrangement bedraagt € 45 per persoon.

Reserveren kan men via restaurant Het Sentiment (tel. 0413-320016) door het diner van 10 december te boeken en te vermelden dat het om het Argentijns arrangement gaat. Ontvangst is vanaf 17.00 uur en na afloop van het diner worden de concerttickets uitgereikt.