Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110130_guardasorellaTwee vrijwel gelijke vrouwenstemmen smelten samen, achtervolgen elkaar of worden hopeloos tegen elkaar opgedreven in een aantal duetten waarin passie, uitbundig of ingetogen, de boventoon voert.

 Op zondag 6 februari zijn zij te horen in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk. Begeleid door Henk Hagenberg aan de vleugel brengen Hannie en Mieke van Huijgevoort een vocaal programma dat bestaat uit duetten uit het lied- en operarepertoire van Monteverdi tot Saint-Saëns.

Zelfs binnen het bestek van één aria of lied wisselen contrasterende emoties elkaar snel af. Nu eens wint de blijdschap het van het verdriet, dan weer andersom. In het spel van afstoten en aantrekken zegevieren nu eens verlangen en verleiding, dan weer verstand, afgunst of diepe verslagenheid. Of de partijen zetten hun gevoelens om in strijdbare vechtlust. Of ze laten zich op een romantische melodie meevoeren met hun dromen. In het duet Ah guarda sorella uit de opera Così fan tutte van Mozart zijn de gezusters Fiordiligi en Dorabella wanhopig over de trouweloosheid van hun geliefden. Het begint met verliefd zuchten en samenzweerderig smoezen. Maar al snel zetten zij met een ode aan Amor hun wanhoop om in een uitdagend actieplan. Daar weten pianist Henk en de mezzo-sopranen Hannie en Mieke raad mee ...

Hannie, Mieke en Henk vormen een gelegenheidstrio, dat voor het eerst te gast is bij Kasteel Heeswijk. Bij aanvang van het concert is een programma beschikbaar.

Locatie: Wapenzaal van Kasteel Heeswijk

Twee concerten van 30 minuten.

Start: 14.15 en 15.15 uur.

Entree: € 3,00 (gratis op vertoon van toegangskaart museum)

Kijk op www.kasteelheeswijk.nl voor meer informatie