Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110205_slagwerkgroepDe slagwerkgroep van Harmonie Sint Servaes is zatermiddag 5 februari Nederlands Kampioen Slagwerk geworden in zaal den Durpsherd in Berlicum. Vanwege haar goede resultaten op het concours van 11 december jl., waarin 88,75 punt werd behaald, was de Dintherse slagwerkgroep uitgenodigd voor het NK. Hoewel het optreden strak was en de tevredenheid groot, zorgde de jurybeoordeling toch voor een mineure feeststemming na afloop.

Het kampioenschap werd geopend met het vrije nummer Rhythms of Sanchez van A. Goldenbeld. Hierna werd het verplichte werk Tumba van Henk Mennens gespeeld. Tot slot was het spectaculaire en bombastisch Spirit of Ectasy van Leon Camp het tweede verplichte nummer waarmee het concert werd afgesloten. Het talrijk opgekomen publiek gaf na afloop een ovationeel en langdurig applaus. Het Nederlands Kampioenschap werd de kroon op het werk van jarenlang hard werken van onze 16 slagwerkers en hun instructeur Tonn van de Veerdonk. De jurybeoordeling van 81,42 punten zorgde nog voor een wat doffe glans.

Terug in Dinther in zaal de Toren werd een mooi feestje gebouwd. Met een serenade van het harmonieorkest en de B-selectie van de slagwerkgroep, samen met de aanwezigheid van vele supporters, werd het eerste Nederlands Kampioenschap van onze vereniging gevierd.