Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110213-tonlunvoorspeelmiddag_01Op zondag 13 februari was het een spannende dag voor de muzikanten welke zich op maakten voor de voorspeelmiddag 2011. Deze middag zouden ze voor het grote publiek kunnen tonen wat zij op het gebied van de muziek te bieden hadden. De vele ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s  waren vanaf half 2 aanwezig in het cultureel centrum te Dinther. Voor sommige was het de eerste keer dat ze voor het grote publiek optraden met als jongste deelnemer van 8 jaar en de oudste 68 jaar.  

Een ieder werd beoordeeld door de jury: Arian Deckers, Eric Swiggers en Coen Blokx. Zij werden beoordeeld op de volgende onderdelen: zuiverheid en klank, techniek en ritme, tempo en samenspel, interpretatie. De C-selectie van de slagwerkgroep welke o.l.v. Tonn van de Veerdonk net een jaar aan het spelen waren lieten drie nummers van hun repertoire horen. Tonn die al jaren zorgt voor de opleiding van slagwerkers is het afgelopen jaar weer gekozen tot beste slagwerkinstructeur van Nederland.

Hierna waren het opstaporkest en het opleidingsorkest o.l.v. Arian Dekkers te horen, tot groot genoegen van het groot en klein publiek. Rond de klok van 5 uur volgde de Diploma-uitreiking, waarna een ieder met een tevreden en trots gevoel hun diploma aan de aanwezig toonde. Een geslaagde middag.