Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

KersouweDe Dijk is inmiddels een graag geziene gast in De Kersouwe. Op zaterdag 14 mei maken zij al voor de vijfde keer hun opwachting in het Heeswijkse natuurtheater op traditiegetrouw een mooie zomerse avond. De vaderlandse topband staat al generatieslang jaar garant voor een potje Nederlandstalige Rock met soul en blues. Wie kent ze niet? Tijdloze nummers als ‘Bloedend Hart’, ‘Binnen Zonder Kloppen’ en ‘Als ze er niet is’ zijn klassiekers die iedereen meezingt.

De succesvolste popgroep van Nederland rijgt succes aan succes, scoort de ene na de andere hit en wint prijs na prijs. Een bijna logisch gevolg voor de band die al meer dan een kwarteeuw niet meer weg te denken is uit de Nederlandse popmuziek. Er zijn maar weinig artiesten die zo'n belangrijke rol hebben gespeeld in de Nederlandse popcultuur hebben gespeeld als de Amsterdamse band. Verandering vindt er binnen de gelouterde band echter voortdurend plaats. In een humaan ritme. Het natuurlijke ritme van de groei.

Het laatste jaren stond in het teken van een samenwerking met Salomon Burke, de Amerikaanse soullegende die helaas vorig jaar overleed. In de Verenigde Staten ligt sinds 22-maart het album Hold On Tight van Solomon Burke & De Dijk in de platenzaak. Het is voor het eerst dat er een album van De Dijk in Amerika verschijnt, op het Verve-label. Op het ogenblik werkt De Dijk in de ICP-studio aan een nieuw album, dat in het najaar uitkomt. Het zal het veertiende studioalbum worden. Hun  mix van soul, blues en rock is gedurfd aangevuld met salsa. En dus swingt De Dijk nóg meer. Maak het mee in De Kersouwe. Zaterdag 14 mei, aanvang 21.00 uur, entree 25,-

 

 

 

Kijk op www.kersouwe.nl voor het volledige programma en het bestellen van kaarten.