Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110605-lvdv-sambaconcert_04Harmonie Sint Servaes uit Dinther is een bloeiende muziek-vereniging, die dit jaar weer heel veel nieuwe jonge leden in haar vereniging heeft mogen verwelkomen. Elke week volgen deze muzikanten hun individuele muzieklessen, werken ze in gezamenlijke repetities en regelmatig staan ze ook op het podium. Vanmiddag was het Sambaconcert van het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep in zaal de Toren. Ondanks het mooie weer was het een drukbezocht optreden met een perfecte uitstraling voor het Braziliaanse karakter.

Jeugddirigent Arian Deckers en slagwerkinstructeur Tonn van de Veerdonk stoppen veel energie en betrokkenheid in het opleiden van de jonge Dintherse muzikanten bij harmonie Sint Servaes. Samen met het bestuurslid opleidingen Loes Vermeltfoort en bestuurslid slagwerk Fred Verkuijlen is een geolied team ontstaan om jong talent te laten doorgroeien binnen onze vereniging. En dat werpt zijn vruchten af, zoals te zien was in een mooie samenwerking tussen het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep. Voor vandaag waren er Carribische tinten aan het repertoire toegevoegd, hierdoor ontstond een heus Sambaconcert. De temparaturen buiten werkte goed mee aan het creëren van de juiste sfeer.

Het concert werd geopend door het opleidingsorkest met het opzwepende en bekende Hawaii FiveO. Hierna was het de beurt aan de C-selectie van de slagwerkgroep die 'Beat it' en 'Rumba tumba' speelden. Knap om te zien hoe deze jeugdige muzikanten na een jaar samenspel het publiek kunnen vermaken.
Het opleidingsorkest speelde tussendoor Sister Act, waarna de C-selectie haar optreden vervolgde met 'Bongo.nl' en 'Latin for all'. Voor de pauze sloot het opleidingsorkest af met Disco Lives.

Na een korte pauze kwam de meer gevorderde B-selectie van de slagwerkgroep op het podium. Zij speelden in totaal zes nummers te weten 'Kyomoto', 'Bongo de Janeiro', 'Bongo exotique', 'Back to Bennett', 'Jollity' en 'Antilliana'. Tussendoor speelden het opleidingsorkest en de slagwerkgroep samen 'When de Koala's do the conga', 'Rio', 'Carnaval de Paris' en 'Caramba'.

We kijken terug op een heel sfeervol optreden, waarin vele muzikanten hun talent hebben kunnen tonen. En voor wie het heeft gemist, zondag 26 juni is er een nieuwe kans om deze muzikanten aan het werk te zien tijdens het traditionele Kerkpleinconcert van de harmonie op het kerkplein van Dinther. Dit concert begint dan om 19.00 uur en de entree is ook die avond weer gratis.

Interesse in een opleiding bij harmonie Sint Servaes bezoek onze website www.st-servaes.nl of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.