Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111009Danl_KoolOp zondag 16 oktober  in de Wapenzaal van Kasteel
Daniël Kool (1986) speelt piano vanaf zijn vijfde en won na vier jaar een regionaal concours. In 1997 werd hij toegelaten tot de afdeling Jong Talent, waar hij studeerde bij Marjes Benoist. Hij sloot zijn Bachelor en Masteropleiding cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, onder leiding van Mila Baslawskaja. Ook volgde hij diverse cursussen in binnen- en buitenland.

In 2001 behaalde hij als jongste finalist de derde prijs in de finale van het YPF concours en in 2003 de tweede prijs in de finale van het Prinses Christina Concours. Daarnaast won hij diverse andere prijzen.

Daniël is een gerespecteerd en veelgevraagd solist en kamermusicus. Hij maakt deel uit van verschillende ensembles, waaronder het Ebony klarinettrio en het Verdichio pianotrio.

Daniël treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. In 2003 speelde hij in de Carnegie Hall New York. In 2005 maakte hij een tournee door de VS met een klarinettrio en gaf verschillende concerten in San Francisco en Los Angeles. In 2008 had hij een tournee met zangeres Bernadeta Astari in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook concerteerde hij meerdere malen als solist met verschillende orkesten

Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Naum Grubert, Mikhail Voskresensky, Jacques Rouvier, Jan Wijn, John Perry, Andrew Ball, Pascal Devoyon, Franco Scala, bij Malcom Bilson (forte Piano) en bij Nellie Ben Or in Londen.

Tijdens het matineeconcert in de Wapenzaal speelt Daniël werk van Schubert, Beethoven en Prokofiev.

 Locatie: Wapenzaal van Kasteel Heeswijk

Twee concerten van 30 minuten.

Start: 14.15 en 15.15 uur.

Entree: € 3,00 (gratis op vertoon van toegangskaart kasteelmuseum)

Kijk op www.kasteelheeswijk.nl voor meer informatie.