Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111031_spelers_concert_wapenzaalOp zondag 6 november brengen Ben Horsten, Dirk Struycken en Hilma Haandrikman de opera the Telephone (het mobieltje) van Gian Carlo Menotti. Deze werd in 1947 voor het eerst opgevoerd in New York en nu op 6 november 2011 in het Nederlands op Kasteel Heeswijk.

Het verhaal         

Lucy is compleet afhankelijk van haar mobiele telefoon, zoals zovelen onder ons vandaag de dag. Dit maakt het thema zeer actueel. Ben, haar geliefde doet meerdere malen een poging Lucy te spreken. Telkens is de mobiele telefoon de “derde in het gesprek”. Uiteindelijk vindt Ben een manier om zijn Lucy te spreken……….. Hoe hij dat doet? Daarvoor nodigen wij u graag uit om dit zelf te komen ontdekken. The telephone is een komische opera met situaties uit het dagelijks leven die een ieder zal herkennen

De spelers

Ben Horsten mag beschouwd worden als een muzikale autodidact die zijn eigen muzikale pakket samenstelde. Hij werd theoretisch en praktisch gevormd via muziekschool, conservatorium en staatsexamen. Als pianist/componist heeft hij zich meerdere jaren beziggehouden met het promoten van moderne en experimen­tele muziek. Sinds tien jaar profileert hij zich steeds meer als begeleider van liederen.

Dirk Struycken heeft op latere leeftijd het staatsexamen zang afgerond. Mario Veldpape, Rachel Ann Morgan en Helena Hoogendorp waren zijn inspirerende leerkrachten. Inmiddels heeft hij een goed lopende praktijk te Boxtel en is hij dirigent van verschillende koren. Naast het lesgeven is er veel tijd voor het schrijven van liederen en als huisman voor zijn vrouw en twee kinderen.

Hilma Haandrikman (sopraan) zingt sinds 2001. Als medewerker van het Brabant koor heeft ze aan meerdere grote muzikale projecten deelgenomen. Hilma zingt zowel oratorium en lied als opera met een lichte voorkeur voor de laatste categorie. Onlangs heeft Hilma nog de belangrijke rol van eerste dame gezongen in de Zauberflöte van Mozart. Haar zangpedagoog is Dirk Struycken, die haar de liefde voor klassieke muziek in al zijn facetten nog steeds bijbrengt.

Locatie: Wapenzaal van Kasteel Heeswijk

Twee concerten van 30 minuten.

Start: 14.15 en 15.15 uur.

Entree: € 3,00 (gratis op vertoon van toegangskaart kasteelmuseum)

Kijk op www.kasteelheeswijk.nl voor meer informatie.