Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Logo_HarmonieHarmonie Sint Servaes uit Dinther treedt komende zondag 11 december op bij concourswedstrijden in Etten-Leur. Het orkest bestaat uit 63 muzikanten, komt uit in de tweede divisie en staat onder de betrokken en bezielende leiding van haar dirigent Eric Swiggers uit Deurne.

In het afgelopen half jaar heeft de Dintherse muziekvereniging zich voorbereid op dit belangrijke evenement. Eens in de vijf jaar moet zij namelijk haar niveau tonen tijdens concourswedstrijden van de Brabantse Muziekbond. Na een goede voorbereiding hebben de muzikanten en haar bestuur er alle vertrouwen in!

 In de Nieuwe Nobelaer wordt om 15.15 uur aangevangen met het concertprogramma, wat bestaat uit drie werken. Als inspeelnummer is gekozen voor Jubilee-ouverture, een compositie van onze eigen dirigent Eric Swiggers, welke hij schreef voor het 125-jarig jubileum van de Lieshoutse harmonie Sint Caecilia. Als verplicht nummer wordt  ‘A movement for Rosa’ van Alfred Camphouse gespeeld, wat de hoofdmoot van het optreden vormt. Dit nummer is een ode aan Rosa Parks, de zwarte vrouw die als symbool geld voor de gelijkheid tussen blank en zwart. Tot slot wordt afgesloten met het luchtige ‘The Hounds of Spring’ van Alfred Reed, wat een lieflijke lenteliefde vertolkt.

De Dintherse vereniging vertrekt rond het middaguur naar Etten-Leur, waar even na drieën wordt opgetreden. Rond 18.00 uur wordt de prijsuitreiking verwacht, waarbij de Dintherse vereniging haar doelen richt op een mooie eerste prijs. Een eerste prijs wordt behaald wanneer men meer dan 80 punten scoort. Het concoursoptreden wordt beoordeeld door een deskundige jury van drie personen.

 De concourswedstrijden worden gehouden in theater de Nieuwe Nobelaer aan de Anna van Berchemlaan 2 in Etten Leur.