Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111211-lvdv-concoursharmonie_15Harmonie Sint Servaes uit Dinther behaalde vandaag op het concours in Etten-Leur een dikke eerste prijs in de tweede divisie met 83,25 punten. Na een goede voorbereiding een prachtig resultaat, wat voor de Dintherse vereniging onder leiding van haar bevlogen dirigent Eric Swiggers, een mooie basis vormt om de komende jaren mee verder te gaan.

De verwachtingen waren vooraf gericht op een mooie eerste prijs. Na een voorbereiding van een half jaar moest het vandaag gebeuren, de Dintherse harmonie wilde pieken in Etten-Leur.  Om kwart voor 12 werd verzameld op het kerkplein in Dinther. Om 12.00 uur reden we met een prachtige dubbeldeks bus van taxibedrijf Dortmans naar theater de Nobelaer in Etten Leur. Met aan het stuur onze eigen trompettist John Dortmans hadden we een aangename heenreis. Rond kwart over één kwamen we in Etten Leur aan.

Hier werd eerst even kwartier gemaakt. Kopjes koffie en thee werden gedronken, een broodje werd gegeten en zo was het snel tijd om in te gaan spelen. Om half 3 gingen we naar de inspeelruimte om de instrumenten op te warmen en met elkaar af te stemmen. Een aantal specifieke loopjes werden nog eens doorgespeeld. De spanning liep langzaam op. Even na drie uur mochten we naar het podium. Het talrijke slagwerk, met dank aan onze zustervereniging Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk, werd opgebouwd. Hierna zochten alle muzikanten hun plekje.

Het met velen opgekomen publiek uit Dinther had haar plekje in de zaal gevonden. Zo werd tegen tien voor half 4 aangevangen met het inspeelnummer A Jubilee Overture. Dit verliep uitstekend. De stemming zat er direct goed in.
Hierna begonnen we met het verplichte nummer A Movement for Rosa. Na een valse start herpakten we ons goed en leverden een prachtig hoofdnummer van het concoursrepertoire op.
Tot slot speelden we The Hounds of Spring als keuzenummer. Dit verliep lekker ontspannen, we maakten echt muziek!

En toen begonnen het lange wachten. Na het concert was de stemming wisselend. Velen hadden lekker gespeeld, anderen hadden toch wat meer 'vrij spel' gehoopt. Tegen kwart over zes werden de prijzen bekend gemaakt. We bleken een dikke eerste prijs te hebben behaald met 83,25 punten! Een geweldig goed resultaat, terwijl diverse muzikanten het gevoel hadden dat er nog iets meer in had gezeten.

In Etten-Leur werd alvast een klein feestje gevierd, waarna we tegen kwart over zeven de terugreis naar Dinther namen. Tegen half 9 kwamen we aan in de Torenstraat in Dinther. En toen de deuren van de bus opengingen, werden de harmonieleden verrast door de strakke klanken van haar eigen slagwerkgroep. Zij waren naar Café de Toren gekomen om een serenade te brengen aan hun verenigingsgenoten.
Voorzitter Lambert van der Ven sprak alle leden nog even kort toe, waarna het 'Lang zullen ze leven' klonk. De slagwerkgroep speelde nog een paar nummers, waarna het 'We are the champions' klonk door het gezellige cafe de Toren, waar Jeroen met enkele consumpties de stemming aardig verhoogde.

Het bleef nog lang onrustig in de Toren, maar samen kunnen we terugkijken op een goed concours met een mooi resultaat. We hebben hiermee een basis gelegd voor de komende jaren om verder aan te bouwen richting de top van de tweede divisie. Dank aan alle supporters die naar Etten-Leur waren gekomen. En natuurlijk dank aan onze eigen muzikanten, voor hun mooie muziek en hun goede voorbereidingen en aan de bezielende leiding van onze dirigent Eric Swiggers.