Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120414HarmonieOp zondag 22 april ontmoeten harmonie Sint Servaes en Koninklijke fanfare Sint Willibrord elkaar in de aula van gymnasium Bernrode op muzikale wijze. Het is al weer ruim 15 jaar geleden dat de beide muziekkorpsen uit HaDee een uitwisseling hielden, een bijzonder moment derhalve. Het concert begint om 11.00 uur, de zaal is open om 10.30 uur en de entree is gratis.

Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk komt uit in de derde divisie en staat onder leiding van haar dirigent Mari van Gils. Het korps bestaat uit dit moment uit ongeveer 45 muzikanten en stak zich vorig jaar in prachtige nieuwe uniformen.
Harmonie Sint Servaes komt uit in de tweede divisie van de Brabantse Muziekbond en staat onder leiding van haar dirigent Eric Swiggers. Het korps bestaat uit ongeveer 55 muzikanten en bereidt zich op dit moment voor op haar buitenlandse reis. Met Hemelvaart gaat de vereniging met de leden van de slagwerkgroep en het harmonieorkest en hun partners voor een vierdaagse trip naar Oostenrijk.

Onlangs hebben de twee verenigingen samen het project Windkracht 6 verzorgd op de basisscholen van HaDee en Loosbroek. De slotmanifestatie liet zien wat de beide opleidingsorkesten samen in hun mars hebben. Een mooie gelegenheid om nu de grote korpsen achtereenvolgens aan het werk te zien.

Tijdens het concert overhandigen De Vrienden van Harmonie Sint Servaes een nieuwe althobo, die zij onlangs aan het harmonieorkest hebben geschonken. Harmonie Sint Servaes is haar Vrienden zeer dankbaar voor deze gulle geste.

Graag tot ziens op zondag 22 april a.s. vanaf 10.30 uur om te genieten van Heeswijk-Dinthers muzikaal erfgoed, wat zich laat beïnvloeden door hedendaagse muzikale ontwikkelingen en daardoor springlevend is.