Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120415Capella_Phos_Hilaron_copyOp zondag 22 april treedt vanaf 14.30 uur het koor Capella Phos Hilaron op in de Abdijkerk van Berne. Dit vocaal ensemble zingt liturgische muziek en zoekt voortdurend naar een ontmoeting tussen de grote liturgische tradities van Oost (Byzantijns) en West (Latijn). Capella Phos Hilaron voert meerstemmige gezangen uit van onder andere het Miserere en het Slavisch-Byzantijnse Lucernarium.

Dit concert staat in het teken van het centrale Berne Anders-thema van dit seizoen: “Compassie”. De entree voor het concert bedraagt € 7,50, inclusief een uitgebreid programmaboekje met daarin alle teksten van de liederen en koffie of thee na afloop van het programma dat ruim een uur zal duren. Kaarten kunt u kopen aan de dagkassa of vooraf reserveren via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Capella Phos Hilaron, uw naam en het aantal kaarten dat u wenst.

Capella Phos Hilaron staat onder leiding van Theo Menting, kerkmusicus en als lekendominicaan verbonden aan het Dominicanenklooster in Huissen. Opgericht in 2008, zingt het koor meerstemmige liturgische gezangen en verleent ondersteuning bij bijzondere liturgische vieringen, lied- en studiedagen. Ook verzorgt het vocaal ensemble regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Zo verzorgde het koor in 2011 meerdere optredens in Rome rond de zaligverklaring van Paus Johannes-Paulus II meerdere optredens, onder meer in de Friezenkerk.

 

Onder meer de muziek van de Franse Dominicaan André Gouzes staat centraal in het repertoire van Capella Phos Hilaron (Vriendelijk Licht). Deze hedendaagse componist laat zich sterk beïnvloeden door zowel de Byzantijnse meerstemmige muziek alsook het Gregoriaans. Het koor heeft daarnaast nauwe banden met de priester-kunstenaar Marko Rubnik SJ en Centro Aletti, vanwege eenzelfde verbinding tussen de Iconografie van Oost en West.

Capella Phos Hilaron heeft al twee cd’s met partituur uitgebracht: “In Uw Vrede”, liturgische muziek bij het afscheid van een overledenen, en “Jaargetijden”, 25 schriftliederen voor de Kerst- en Paaskring.