Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Bekendmakingen

150826sup to fightJasper van Doorn, wonend in Heeswijk - Dinther, stuurde ons het onderstaande bericht. Hij gaat voor iemand een stand up paddle tocht maken van 30 km voor de stichting Fight Cancer

Op zondag 13 september vindt de 2e editie van Swim to Fight Cancer plaats in ’s-Hertogenbosch! Tijdens deze dag zwemmen honderden fighters voor de stichting “Fight Cancer”.  

Jobe Sports en CitySup zijn partner van dit mooie evenement en wilden graag een extra bijdrage doen. STFC staat voor Swim to Fight Cancer, maar vanaf nu ook voor Sup to Fight Cancer! 

Sup to Fight Cancer 

Sup to Fight Cancer is een nieuw recreatief sup-event waarbij deelnemers zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Doe mee en help er voor te zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. 

Sup to Fight Cancer wordt gehouden op zaterdag 12 september 2015, een dag voor Swim to Fight Cancer 073 in 's-Hertogenbosch. De gehele opbrengst van Sup to Fight Cancer overhandigen we zondag tijdens STFC 073. 

 

Sup to Fight Cancer 

Sup to Fight Cancer is een SUP-tocht op de Dommel en eindigt in Den Bosch op de plek waar op zondag 13 september Swim to Fight Cancer wordt gehouden. De tocht heeft een afstand van 15 of 30 km.  

 

30 km 

Deze tocht start 's morgens om 8.00 uur. De deelnemers vertrekken in groep richting 's-Hertogenbosch. Uiteraard plannen we onderweg regelmatig een stop. 

 

15 km 

De route van 15 km start rond 13.00 uur. Op het moment dat de deelnemers aan de 30 km route langskomen, sluiten de deelnemers van de 15 km route aan. Met zijn allen gaan we naar het eindpunt in 's-Hertogenbosch. 

 

Meedoen? 

Meld je vandaag nog aan via de www.suptofightcancer.nl! De plaatsen zijn beperkt. Op de route van 30 km zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Voor de route van 15 km zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar. Een sup is inbegrepen. Het inschrijfgeld van € 50 komt geheel ten goede van de stichting "Fight Cancer". 

 

Doneren? 

Sup to Fight Cancer wordt georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting "Fight Cancer". Uiteraard hopen wij dat jij wilt doneren! Dit kan via www.suptofightcancer.nl! Je vult in welk bedrag je per km wilt doneren. Wil jij een bepaalde deelnemer steunen? Vermeld zijn / haar naam erbij. 

150826sup to fight1

 

Stg. RanjaOp maandag 17 augustus gaat de nieuwe website van Stichting RANJA de lucht in. Op deze totaal vernieuwde website is informatie terug te vinden over alle activiteiten, maar wordt het in de toekomst ook mogelijk om voor sommige activiteiten in te schrijven.

De website is door Mediaversa in een nieuw jasje gestoken en vooral veel gebruiksvriendelijker dan de vorige. De site is veel mooier en je bent sneller bij de informatie die je zoekt. De nieuwe site valt samen met de KinderVakantieWeek, die een week later op 24 augustus zal starten. Nu kan alles vooraf nog even teruggelezen en bekeken worden. Dus ook alle foto’s van de KinderVakantieWeek zullen weer op deze site geplaatst worden.

Alle informatie over de Survival, Roefeldag, Hike en KinderVakantieWeek, is vanaf nu dus weer te vinden op www.stichting-ranja.nl .

BernhezeloopDoe je op zaterdag 29 augustus mee aan de 10 kilometer, halve marathon, estafette of Rabobank jeugdloop?

Deze laatste zaterdag van augustus staat de 13e editie van de traditionele XRCBernhezeloop gepland. De Rabobank jeugdloop van 500, 1.000 en 1.500 meter start om 16:00 uur in de Raadhuisstraat in Heeswijk-Dinther. De halve marathon start om 17:00 uur. De 10 km en estafette worden om 17:15 uur weggeschoten, allen ook in Heeswijk-Dinther!

Nieuw in 2015: halve marathon loopt twee ronden.

In tegenstelling tot vorige edities met de start in Heesch voor de halve marathon, zal dit jaar deze afstand starten in Heeswijk-Dinther. Er worden 2 ronden gelopen over het parcours van de 10 km met een kleine extra lus om te komen tot de exacte afstand van 21,1 km.

Schrijf je nu vast in op www.xrcbernhezeloop.nl

In de voorinschrijving, tot en met 25 augustus, zijn de kosten € 5,00 voor de 10 kilometer,  € 7,00 voor de halve marathon en € 20,00 per team voor de estafette. Deelname aan de Rabobank jeugdloop is gratis. Je kunt je op 29 augustus vanaf 14:00 uur nog inschrijven in de inschrijftent bij de start/finish in Heeswijk-Dinther. Kosten zijn dan € 7,00 voor de 10 km,  € 9,00 voor de halve marathon en € 24,00 per team voor de estafette.

Wederom regelen we vele faciliteiten zoals gratis IPICO chiptiming.

Bij alle wedstrijden vindt tijdregistratie plaats middels een gratis chipsysteem, waardoor elke loper de exacte netto tijd krijgt.

Verder zorgen we voor douches/kleedruimte, medische verzorging, verkeersregelaars, drink- en sponsposten en een gezellig terras bij de start/finish in Heeswijk-Dinther. De inzet van zo’n  100 vrijwilligers en de financiële steun van diverse sponsors maken dit mooie evenement ook dit jaar weer mogelijk! Komt u de deelnemers aanmoedigen of wellicht speelt u in een dweilorkest dat voor extra gezelligheid kan zorgen voor deelnemers en supporters?

Er is een attentie voor elke deelnemer.

Wat de attentie is, is een verrassing. Verder hebben we bekers en geldprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 in de volgende categorieën: Heren t/m 39 jaar, Heren 40+, Dames t/m 34 jaar en Dames 35+. De categorieën bij de jeugd zijn: t/m 8 jaar; 9 & 10 jaar en 11 t/m 13 jaar. De afgelopen 12 jaar nam het aantal deelnemers toe tot 250 halve marathonlopers en bijna 50 estafetteteams van bedrijven, sportverenigingen, familieleden en vrienden. Ben jij er in 2015 ook 1 van?

Meer informatie is te vinden op www.xrcbernhezeloop.nl.

Vragen of reacties kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daar kun je ook terecht voor meer informatie over hoe te beginnen met hardlopen. Veel succes en plezier tijdens de voorbereidingen en graag tot ziens bij de XRCBernhezeloop!

bibliotheek maaslandMet ingang van maandag 20 juli 2015 wijzigen de openingstijden van de Bibliotheek. 

Bibliotheek Heeswijk-Dinther sluit op vrijdag vanaf 17.30 uur en gaat extra open op vrijdagochtend van 10.00 – 12.30 uur.

Met deze wijziging in openingstijden komt de bibliotheek tegemoet aan de wensen van leners om een extra ochtend in de week geopend te zijn.

Openingstijden Heeswijk-Dinther:

maandag   14.30 – 20.00 uur

dinsdag gesloten 

woensdag  13.30 – 17.30 uur

donderdag 14.30 – 17.30 uur

vrijdag      10.00 – 12.30 uur

vrijdag      14.30 – 17.30 uur

zaterdag   10.30 – 12.30 uur

In de vakantieperiode, van maandag 20 juli tot en met zaterdag 29 augustus, is de bibliotheek 4 zaterdagen gesloten: 1, 8, 15 en 22 augustus.

bibliotheek maaslandHet internet op Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via Internet. De cursus in de bibliotheek, Klik & Tik: Het internet op helpt u beter gebruik te maken van deze nieuwe mogelijkheden.

De cursus bevat zes onderwerpen: Het internet op, websites bekijken, zoeken met een zoekmachine, invullen van een online-formulier, e-mailen en downloaden. Doelgroep De cursus richt zich op mensen met weinig computerervaring en volwassenen die moeite hebben hun weg te vinden op het internet.

Waar en Wanneer In bibliotheek Heesch vindt de cursus plaats op donderdag van 13.00 – 14.30 uur. Bij voldoende aanmeldingen start er ook een cursus in bibliotheek Heeswijk-Dinther op donderdagmiddag en in bibliotheek Nistelrode op dinsdagmiddag. Deelname aan de cursus is gratis. Bij afronding van de cursus ontvangt u een certificaat dat u hebt deelgenomen.

Wat kost het? De cursus is gratis en kost alleen uw tijd en inzet. Voor vragen over de cursussen Klik & Tik in de bibliotheken of als u zich wilt aanmelden kunt zich melden bij de klantenservice balie in de bibliotheek of u kunt contact opnemen met Yvonne de Groot, tel. 0412-611555 of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

N 279De werkzaamheden voor de verbreding van de N279 tussen Den Bosch en Veghel zijn van start gegaan. Om bewoners, weggebruikers en geïnteresseerden over de werkzaamheden en het eindresultaat te informeren, houdt de provincie op maandag 23 en woensdag 25 maart en woensdag 1 april informatiebijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over het werk en in welke volgorde de verbreding van de weg wordt aangepakt. Onder andere over het maken van ongelijkvloerse kruisingen, de aanleg van fietsvoorzieningen en de inrichting van het Dynamisch Beekdal. 

 De bijeenkomsten vinden plaats op: 
- Maandag 23 maart in de CHV Noordkade aan de N.C.B.-laan 52G in Veghel 
- Woensdag 25 maart in het Dorpshuis De Moerkoal aan de Driezeeg 20 in Middelrode
- Woensdag 1 april bij het Cultureel centrum Servaes, Raadhuisplein 24 in Heeswijk-Dinther

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur tot 21.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden www.brabant.nl/n279. Op de website is ook meer informatie te vinden over de informatiebijeenkomsten en het project N279noord. 

Verbreding N279 
De provincie heeft Combinatie de Vaart bestaande uit Dura Vermeer, Ploegam en Van den Biggelaar opdracht gegeven voor de verbreding van de N279 Den Bosch – Veghel van 1 naar 2 rijstroken in beide richtingen. Naast de verbreding van de weg worden de bestaande kruisingen verbouwd tot vier ongelijkvloerse aansluitingen. 

Het gaat om de aansluitingen bij Berlicum (Runweg), Middelrode, Heeswijk-Dinther en een nieuwe aansluiting voor de ontsluitingsweg Heeswijk-Dinther Zuid, ter vervanging van de huidige aansluiting Laverdonk. Op het 13 kilometer lange traject tussen de aansluiting A2 bij Den Bosch en de A50 bij Veghel verdwijnen daarmee alle verkeerslichten met uitzondering van de verkeerslichten bij de A50 bij Veghel. 

De verbreding van de N279 maakt de weg veiliger en verbetert de doorstroming en het sluipverkeer door de omliggende dorpen neemt daardoor af. De verbreding is gereed in 2017.

 

NL DoetOntmoetingstuin Servaes doet mee met NL Doet op zaterdag 21 maart. NL Doet is het initiatief van het Oranjefonds om op deze dag met zoveel mogelijk vrijwilligers samen te werken. Mensen die Ontmoetingstuin Servaes een warm hart toedragen en het leuk vinden om voor één dagje vrijwilliger te zijn van de tuin, zijn van harte welkom van 9.00 uur tot 16 uur.

Zij kunnen helpen om deze openbare tuin met moestuin weer spik en span te maken voor het komend seizoen.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen, naar Rob Dortmans: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vivaanVrijwilliger voor timmerklussen op de zorgboerderij Dobbelshoeve in Heeswijk Dinther.

Het gaat hier om alle voorkomende klus/timmerwerkzaamheden.

Over de organisatie: Zorgboerderij Dobbelshoeve is een dagbesteding voor jongeren/volwassenen met een verstandelijke beperking. Er is een breed aanbod wat betreft activiteiten: Voeren van de dieren, klussen, groenwerkzaamheden, groentetuin/tuinkas en creatief bezig zijn.

Korte omschrijving werkzaamheden: Dierenverblijven en materialen behoeven onderhoud of zijn aan vervanging toe en alle andere voorkomende timmerklussen op een boerderij.

Gevraagd wordt: Iemand die er plezier in heeft (en handig is) om klussen en timmerwerkzaamheden te verrichten en het daarbij leuk vind als één van onze "hulpboeren" hem of haar daarbij helpt. Geduldig zijn en kunnen samenwerken met mensen met een verstandelijke beperking is een vereiste.

Geboden wordt: Een gezellige sfeer en begeleiding m.b.t. de omgang met onze mensen met een verstandelijke beperking.

Werktijden: In overleg.

Aannameprocedure: Kennismakingsgesprek.

Wilt u reageren? Dit kan via Vrijwilligerspunt Bernheze.

Ank Meertens, tel: 0412-474851, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze website www.vivaan.nl

 

bernhezeDe colleges van de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Landerd, Sint-Anthonis, Sint-Oedenrode, Oss en Veghel stemmen niet in met het overdragen van cliënten van Pantein-Vivent aan ZuidZorg. Dit besluit heeft tot gevolg dat hun contract voor huishoudelijke hulp met

Lees meer: Oss en regio dragen cliënten...

ZoëDe inmiddels overleden Zoë Swinkels uit Prinsenbeek is gekozen tot Brabander van het Jaar 2014. Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft dat tijdens een diner in Kasteel Heeswijk bekendgemaakt. Zoë stierf begin dit jaar, vijf jaar oud, aan een hersentumor.

Haar laatste wens was geld inzamelen om ervoor te zorgen dat er in alle ziekenhuizen kinderpleisters komen. Na haar dood voeren haar ouders en zusje deze wens verder uit via de Stichting Zoë's Wens. 

Emotioneel moment
Alle kandidaten voor de titel Brabander van het Jaar 2014 waren bij het diner in Kasteel Heeswijk aanwezig. De ouders van Zoë, Marc Swinkels en Caroline Baay-Swinkels, namen het beeldje voor Zoë in ontvangst. 

Dat was een emotioneel moment. Met tranen in de ogen en onder luid applaus van de andere kandidaten hield vader Marc een foto van Zoë omhoog. "Het is haar idee, haar  wens. Wij zorgen dat we het uitvoeren. Wat zou ze trots zijn." Caroline: "Dat heeft ze toch maar mooi voor elkaar." 

'Ik wil niet zo'n saaie pleister'
Zoë overleed begin dit jaar aan een hersentumor. Ze was vier toen bleek dat er een tumor in haar hersenstam zat. In de periode die volgde ging ze ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Ze onderging 31 bestralingen, 4 hersenoperaties en bloedtransfusies. 

Na iedere behandeling kreeg Zoë een witte pleister. En daar was ze niet blij mee. Caroline: “O, wat was ze dan chagrijnig. Dan zei ze: ik wil niet zo’n saaie pleister. De zuster tekende er dan een smiley op, maar dan vond ze het eigenlijk nog niks.” 

Laatste wens
Haar ouders namen daarom kinderpleisters mee naar het ziekenhuis. Dat vrolijkte Zoë na een zware behandeling een beetje op. Maar dat alleen zij zo'n mooie pleister kreeg, vond ze niet genoeg. Zoë’s laatste wens was om geld in te zamelen zodat er in alle kinderziekenhuizen kinderpleisters zouden komen. 

Caroline: “Ze vroeg steeds of we al genoeg centjes hadden. Helaas ging de gezondheid van Zoë daarna snel achteruit en heeft ze niet meer mee kunnen maken dat wij heel veel centjes hebben opgehaald.”

Zoë overleed op 21 januari, vijf jaar oud. Haar ouders en zusje voeren haar laatste wens nu verder uit. En met succes want steeds meer ziekenhuizen schaffen kinderpleisters aan. 

'Onuitwisbare bijdrage'
De afgelopen twee weken kon er op de tien kandidaten voor de titel Brabander van het Jaar gestemd worden. Meer dan 2000 mensen brachten hun stem uit. Voor alle kandidaten kwamen stemmen binnen, maar de meeste stemmen gingen uiteindelijk dus naar Zoë. 

Zo schreef iemand als motivatie bij zijn stem: "Omdat zij zelfs na haar dood een onuitwisbare bijdrage levert aan het genezingsproces van kinderen. Door de vrolijke kinderpleisters vergeten zieke kinderen een beetje de vervelende kant van het ziek zijn."

En een ander schreef: "Een mooi eerbetoon aan een klein meisje dat veel te vroeg is heengegaan, maar wel iets heeft betekend voor andere kinderen. Dat mag beloond worden."

Uitzending en bekendmaking
Op zondag 21 december zendt Omroep Brabant vanaf 18.00 uur een uitgebreid programma uit rondom de bekendmaking en alle kandidaten. Dat programma wordt om het uur herhaald en is ook maandag nog de hele dag te zien. Op donderdag 1 januari wordt het programma overdag nogmaals uitgezonden.

Voor alle informatie over de kandidaten ga je naarOmroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar

Bron: Omroep Brabant  http://www.omroepbrabant.nl/?news/222005422/Wat+zou+ze+trots+zijn!+Zoe+Swinkels+uit+Prinsenbeek+postuum+gekozen+tot+Brabander+van+het+Jaar.aspx

 

cc servaesIn de week van 29 december t/m 4 januari a.s. vinden weer diverse activiteiten plaats in het Cultureel Centrum Servaes. Meer info via www.ccservaes.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Lees meer: Agenda CC Servaes rondom...