Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

wegomleggingOntwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Bernheze ter uitvoering van het bestemmingsplan Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid,

Bernheze Onteigeningsplan Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid.


Rijkswaterstaat Corporate Dienst
De burgemeester van Bernheze maakt bekend dat, op verzoek van de minister van Infrastructuur en Milieu, krachtens artikel 78 van de onteigeningswet een ontwerp koninklijk onteigeningsbesluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage ligt. De in het ontwerp koninklijk besluit op verzoek van de gemeente Bernheze ten name van die gemeente ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken zijn nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid, Bernheze.


Het bestemmingsplan beoogt de realisatie mogelijk te maken van een ontsluitingsweg ten zuidwesten van de
woonkern Heeswijk-Dinther, tussen Laag-Beugt en de Laverdonk alwaar via een rotonde een aansluiting wordt gerealiseerd met een parallelweg langs de (te verbreden) N279 gelegen tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel direct ten noorden van het kanaal de Zuid Willemsvaart. De nieuw aan te leggen ontsluitingsweg staat bekend onder de naam ‘Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid’.

Door de weg zal de bereikbaarheid van het bedrijventerrein ‘t Retsel en het landbouwontwikkelingsgebied
(LOG) Hazelbergsebroek sterk verbeteren. Tevens lost de nieuwe weg structurele verkeersproblemen
op in de bebouwde kom van Heeswijk-Dinther, omdat de bestaande drukke doorgangsweg de Traverse
verkeersluw kan worden gemaakt. De Traverse behelst een gedeelte van de oude dorpenroute tussen Veghel en ’s-Hertogenbosch, dat dwars door de dorpskern van Heeswijk- Dinther loopt. De nieuwe 6 meter brede ontsluitingsweg zal de leef- en omgevingskwaliteit voor de inwoners van de bebouwde kom van Heeswijk-Dinther sterk verbeteren.
Aan de in het onteigeningsplan begrepen onroerende zaken is de bestemming Verkeer (V) toegekend alsmede de dubbelbestemmingen Waarde-Archeologie 2 en Leiding- Riool (L-R).
Op deze onroerende zaken zullen ter uitvoering van het bestemmingsplan werken en werkzaamheden worden uitgevoerd voor de aanleg van de weg met bijkomende voorzieningen.


Terinzagelegging
Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage op de volgende locaties:
- gemeente Bernheze, De Misse 6 te Heesch, van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 en woensdag van 8.30 tot 19.00 uur. U wordt verzocht voor het inzien van de stukken een afspraak te maken.
- Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht, van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Bij de receptie kunt u vragen naar de afdeling BJV Publiekrecht, toestelnr. 71329 of 71971.
Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage van 21 februari 2014 tot en met 3 april 2014.


Zienswijzen
Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Afdeling BJV Publiekrecht, postbus 2232, 3500 GE te Utrecht, onder vermelding van: dossiernr. 2013-32.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, de heer A.R. Verbeek, telefoon 06-11526107; b.g.g. telefoon 06-46131163.

Hoorzitting
Voor degenen die in hun zienswijzen te kennen hebben gegeven van de gelegenheid gebruik te willen maken om
te worden gehoord, wordt een hoorzitting gehouden op 15 april 2014, om 10.00 uur in het gemeentehuis van Bernheze.
Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.