Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

N 279De werkzaamheden voor de verbreding van de N279 tussen Den Bosch en Veghel zijn van start gegaan. Om bewoners, weggebruikers en geïnteresseerden over de werkzaamheden en het eindresultaat te informeren, houdt de provincie op maandag 23 en woensdag 25 maart en woensdag 1 april informatiebijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over het werk en in welke volgorde de verbreding van de weg wordt aangepakt. Onder andere over het maken van ongelijkvloerse kruisingen, de aanleg van fietsvoorzieningen en de inrichting van het Dynamisch Beekdal. 

 De bijeenkomsten vinden plaats op: 
- Maandag 23 maart in de CHV Noordkade aan de N.C.B.-laan 52G in Veghel 
- Woensdag 25 maart in het Dorpshuis De Moerkoal aan de Driezeeg 20 in Middelrode
- Woensdag 1 april bij het Cultureel centrum Servaes, Raadhuisplein 24 in Heeswijk-Dinther

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur tot 21.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden www.brabant.nl/n279. Op de website is ook meer informatie te vinden over de informatiebijeenkomsten en het project N279noord. 

Verbreding N279 
De provincie heeft Combinatie de Vaart bestaande uit Dura Vermeer, Ploegam en Van den Biggelaar opdracht gegeven voor de verbreding van de N279 Den Bosch – Veghel van 1 naar 2 rijstroken in beide richtingen. Naast de verbreding van de weg worden de bestaande kruisingen verbouwd tot vier ongelijkvloerse aansluitingen. 

Het gaat om de aansluitingen bij Berlicum (Runweg), Middelrode, Heeswijk-Dinther en een nieuwe aansluiting voor de ontsluitingsweg Heeswijk-Dinther Zuid, ter vervanging van de huidige aansluiting Laverdonk. Op het 13 kilometer lange traject tussen de aansluiting A2 bij Den Bosch en de A50 bij Veghel verdwijnen daarmee alle verkeerslichten met uitzondering van de verkeerslichten bij de A50 bij Veghel. 

De verbreding van de N279 maakt de weg veiliger en verbetert de doorstroming en het sluipverkeer door de omliggende dorpen neemt daardoor af. De verbreding is gereed in 2017.