Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifEnquête onder jongeren en hun ouders
In 2011 moet iedere gemeente beschikken over een Centrum voor Jeugd en Gezin. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor ouders, maar ook voor jongeren tot 23 jaar.

Ouders kunnen er terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. Jongeren kunnen er onder andere terecht met vragen over alcohol- en drugsgebruik, activiteiten voor jeugd en problemen die ze ervaren.

Naast het geven van informatie en advies zorgt het CJG ook voor signalering van problemen en hulpvragen, verwijzingen naar het lokale en regionale hulpaanbod, het bieden van licht pedagogische hulp en de coördinatie van zorg.

De gemeente Bernheze vindt het belangrijk te weten hoe de toekomstige gebruikers van het CJG ouders en jeugd denken over de manier waarop het centrum vorm zou moeten krijgen. Daarom sturen wij volgende week een enquête naar leden van ouderraden van basis- en middelbare scholen en een groot aantal jongeren in onze gemeente.

De enquêteformulieren kunt u, in tegenstelling tot het eerder geplaatste bericht, tot 31 december 2008 terugsturen. Als u geen enquêteformulier heeft ontvangen, maar ook uw mening over dit onderwerp kenbaar wilt maken, dan kunt u het formulier hieronder downloaden, invullen en aan ons terugsturen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw K. de Vroome, afdeling Welzijn en Onderwijs van de gemeente Bernheze, telefoon (0412) 45 88 88.

Ouders en jeugd van Bernheze, laat van je horen! Alleen met jullie inbreng kunnen wij het CJG goed vorm geven.

 Tevens andere gemeentelijke bekendmakingen deze week: