Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

optimisd.jpgHuishoudens in de gemeenten Bernheze die een inkomen hebben tot 120% van het minimum krijgen dit jaar van Optimisd een eindejaarsuitkering van € 50,-. De deelnemende gemeenten en het dagelijks bestuur van Optimisd hebben dit besloten.

De rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld om extra aandacht te besteden aan de financiële positie van mensen met de laagste inkomens.
Optimisd betaalt de eindejaarsuitkering automatisch in december (in week 51) uit aan inwoners die in 2008 over één of meer perioden een uitkering, langdurigheidstoeslag of bijzondere bijstand volgens de Wet werk en bijstand hebben ontvangen (waaronder de bijdrage voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen, de bijdrage schoolkosten of de collectieve zorgverzekering). Ook inwoners die de tegemoetkoming maatschappelijke participatie hebben gekregen, ontvangen automatisch € 50,-.

Andere inwoners kunnen tot 1 februari 2009 een aanvraag voor de vergoeding indienen bij Optimisd. U kunt aanvraagformulieren ophalen bij Optimisd in Veghel of bij het Wmo-loket in het gemeentehuis in Heesch. U kunt ze ook telefonisch aanvragen bij Optimisd of downloaden van de website www.optimisd.nl. Er gelden naast inkomensgrenzen ook vermogensgrenzen. Studenten vallen niet onder deze regeling en komen niet voor de eindejaarsuitkering in aanmerking.

Informatie
Voor meer informatie opent Optimisd vanaf woensdag 19 november 2009 een speciaal telefoonnummer: (0413) 75 03 50, te bereiken van 9.00 uur tot 12.00 uur.
Om te bekijken of u voor de eindejaarsuitkering in aanmerking komt, kunt u de website www.50eurovoorminima.nl raadplegen.

Een van de speerpunten van het armoedebeleid van Optimisd en de deelnemende gemeenten is dat zij de doelgroep minima beter willen bereiken. Met het uitvoeren van deze regeling kan hieraan volgend jaar invulling worden gegeven. Degenen die nu recht hebben op de eindejaarsuitkering worden in 2009 actief door Optimisd benaderd als zij eventueel recht hebben op de diverse minimavoorzieningen die vanaf 1 januari 2009 gelden.