Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

optimisd.gifVoorkom schulden en vraag daarom op tijd advies bij Optimisd als u niet meer kunt rondkomen van uw geld. Optimisd heeft namelijk speciale klantmanagers schuldhulpverlening die u kunnen helpen. Balans in uitgaven en inkomsten
De klantmanagers schuldhulpverlening kunnen bij u thuis langskomen om samen te zoeken naar een goede balans in inkomsten en uitgaven. Zij kunnen u gratis adviseren over uw bestedingspatroon en hoe u uw inkomsten en uitgaven kunt bijhouden. De adviseurs bekijken met u welke uitgaven de belangrijkste zijn en of u wel gebruik maakt van (alle) mogelijke financiële ondersteuning.

Een huisbezoek aanvragen
De huisbezoeken en adviezen die u krijgt zijn helemaal gratis. Dus wilt u graag hulp bij het voorkomen van schulden, neem dan contact op met de Intergemeentelijke Sociale Dienst Optimisd, Frisselsteinstraat 6, Veghel, telefoon (0413) 75 03 90 (op werkdagen tussen 9.00 en 10.00). Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laag inkomen? Ontvang € 50,-!

December is voor veel mensen een dure maand. Iets extra’s kunt u vast wel gebruiken. Zeker als u een bijstandsuitkering heeft of een inkomen tot maximaal 120% van de geldende bijstandsnorm. Dan kunt u recht hebben op een eenmalige eindejaarsuitkering van € 50,-.

Wie een bijstandsuitkering heeft of een andere vergoeding heeft ontvangen van Optimisd in 2008, krijgt het geld automatisch op zijn rekening gestort in december (week 51). Daar hoeft u dan niets voor te doen.
Ontvangt u geen bijstandsuitkering, kijk dan op www.50eurovoorminima.nl of u recht heeft op € 50,-. Geen toegang tot internet? Neem dan contact op met Optimisd.

Hoe werkt het?
U kunt tot 1 februari 2009 een aanvraag voor de eenmalige eindejaarsuitkering indienen. U kunt het aanvraagformulier downloaden via www.optimisd.nl. U kunt ook een aanvraagformulier bij Optimisd ophalen of telefonisch aanvragen, telefoon (0413) 75 03 50 (tussen 9.00 en 12.00 uur).
Studenten kunnen geen aanspraak op de eindejaarsuitkering maken.

Meer nieuws en informatie
Wilt u goed op de hoogte blijven van de voorzieningen en regelingen van Optimisd? Kijk dan regelmatig op www.optimisd.nl