Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_heldenomdehoek.jpgNederland heeft vier miljoen vrijwilligers, die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Deze vrijwilligers zijn de helden uit de buurt, bij u en ons om de hoek. 'Helden om de Hoek' is een landelijk initiatief om meer aandacht en waardering voor vrijwilligers te vragen. Ook de gemeente Bernheze draagt de vrijwilligers een zeer warm hart toe.

Ter ondersteuning, promotie en waardering van het vrijwilligerswerk, stelt Bernheze met ingang van 2008 structureel middelen beschikbaar voor een collectieve vrijwilligersverzekering. Door deze collectieve verzekering kunnen alle daarvoor in aanmerking komende (vrijwilligers)organisaties in de gemeente Bernheze hun vrijwilligers verzekeren.

In navolging op deze vrijwilligersverzekering wil de gemeente graag aansluiten bij het landelijk initiatief 'Helden om de Hoek'. De gemeente Bernheze, het Steunpunt Vrijwilligerswerk Bernheze en Rabobank Bernheze Maasland hebben samenwerking gezocht, om zoveel mogelijk vrijwilligers in de schijnwerpers te plaatsen.

Om haar waardering aan hen uit te spreken wil de gemeente voor alle vrijwilligers uit Bernheze een bijeenkomst organiseren op dinsdagavond 21 april 2009. Reserveer deze avond alvast in uw agenda!

Voor de organisatie van deze avond zijn we op zoek naar vrijwilligers uit Bernheze die in een klankbordgroep willen meedenken over de invulling van het waarderingsevenement.

Voor meer informatie óf als u zich wilt aanmelden voor de klankbordgroep, kunt u contact opnemen met de consulent van Steunpunt Bernheze, Petra Mennes 0412-474851.