Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezelogo.jpgDe gemeente Bernheze heeft een drietal openbare bekendmakingen gepubliceerd, te weten de belastingverordening, de brandveiligheidverordening en de horecaverordening.
Belastingverordeningen
De gemeenteraad heeft op 18 december 2008 de volgende belastingverordeningen vastgesteld:
- Legesverordening Bernheze 2009 met bijbehorende tarieventabel;
- Verordening afvalstoffenheffing Bernheze 2009 met bijbehorende tarieventabel;
- Verordening lijkbezorging Bernheze 2009 met bijbehorende tarieventabel;
- Verordening OZB 2009;
- Verordening reinigingsrechten Bernheze 2009 met bijbehorende tarieventabel;
- Verordening rioolrecht Bernheze 2009;
- Verordening marktgelden Bernheze 2009.

Brandbeveiligingsverordening
Daarnaast heeft de gemeenteraad de Brandbeveiligingsverordening Bernheze 2008 vastgesteld. De brandbeveiligingsverordening bevat regels die betrekking hebben op het brandveilig gebruik van voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde plaatsen (inrichtingen) die geen bouwwerk zijn. Daarbij moet voornamelijk gedacht worden aan (feest)tenten, kermissen, circussen en grootschalige openluchtevenementen zoals popfestivals, braderieën, et cetera.
Alle genoemde verordeningen treden in werking op 1 januari 2009.
Genoemde verordeningen liggen tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch. Tegen betaling van leges zijn afschriften van de verordeningen en tarieventabellen verkrijgbaar. De verordeningen en tarieventabellen kunt u ook raadplegen via de website van de gemeente www.bernheze.org.

Vaststelling horecabeleid Bernheze
Op 18 december 2009 heeft de gemeenteraad de nota Horecabeleid Bernheze vastgesteld.
De gemeente Bernheze is een gemeente waar het prettig wonen, leven en werken is en hieraan levert de horeca een belangrijke bijdrage.
Het horecabeleid Bernheze is mede tot stand gekomen met medewerking van diverse partners. Met name de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Bernheze heeft goede suggesties gedaan om het horecabeleid te ontwikkelen.
Het horecabeleid is afgestemd op de onderwerpen die in de gemeente Bernheze spelen. Hierin geven we duidelijk richting aan wat kan en mag en welke regelgeving van toepassing is en wat de betrokken partners van elkaar mogen verwachten. Zo besteden we onder andere aandacht aan het aanpakken van oneerlijke concurrentie. Daarnaast is in de nota ook het regionaal Sanctiebeleid Horeca Brabant-Noord 2007 opgenomen. We gaan dit sanctiebeleid toepassen bij de handhaving van horecagerelateerde overtredingen. Het uitgangspunt hierbij is dat we altijd optreden wanneer er een overtreding geconstateerd wordt.
Wij hebben er vertrouwen in dat we met het ontwikkelen van deze nota en de uitvoering hiervan samen met alle betrokken partners een bijdrage leveren aan een nog beter horecaklimaat in Bernheze. Het horecabeleid Bernheze treedt op 1 januari 2009 in werking. U kunt deze nota vinden op www.bernheze.org.