Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_essentlogo.jpgVia deze onderstaande website kan iedereen vragen stellen over de procedures rond de verkoop van Essent. Op www.brabant.nl/essent vindt u alle relevante informatie over Essent, en u kunt uw vraag stellen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

“Brabanders moeten goed geïnformeerd zijn over de achtergrond en feiten rond de verkoop van Essent”, stelt CDA-fractielid Van den Oord, die daarmee het stellen van vragen via de website introduceerde. De commissie Bestuur en Middelen ondersteunde het belang van beantwoording van vragen van Brabanders over Essent.  

Andersom stellen Brabanders Provinciale Staten zo in staat gerichte vragen te stellen over de verkoop van Essent, die op 12 februari tijdens een extra bijeenkomst beantwoord worden. Deze is vanaf 18.30u toegankelijk voor iedereen.


Informatiesessie
De commissie Bestuur en Middelen komt in de avond van 12 februari voor een extra themasessie bijeen om geïnformeerd te worden over alle aspecten rond de mogelijke verkoop van Essent aan het Duitse RWE en het toekomstig aandeelhouderschap in het netwerkbedrijf Enexis. Daarvoor worden alle Statenleden uitgenodigd. Bovendien zullen naast de verantwoordelijk gedeputeerde, ook bestuursvoorzitter Boersma van Essent en de juridische en financieel adviseurs van PS aanwezig zijn.


Standpunt Gedeputeerde Staten
Na de bijeenkomst van 12 februari zullen Gedeputeerde Staten op 10 maart een voorgenomen standpunt innemen. Op 3 april spreekt de commissie Bestuur en Middelen hier verder over tijdens haar reguliere vergadering vanaf 9.30 uur in het Provinciehuis.
 

Vergadering Provinciale Staten
Op 24 april zal het voorstel worden besproken in de vergadering van Provinciale Staten. De ‘wensen en bedenkingen’ van Provinciale Staten zullen vervolgens worden meegenomen bij de definitieve standpuntbepaling van GS op 12 mei 2009.