Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

lach1237204358.gifVandaag was de eerste drukbezochte uitvoering van de vrijwilligersavond in de gemeente Bernheze. Een avond waarbij het College en de Gemeenteraad een keer niet zelf in de schijnwerpers stonden, maar juist de inwoners die zichzelf onbaatzuchtig als vrijwilligers inzetten om voor anderen het leven gelukkiger en plezieriger te maken. 

De Wethouder Ad Donkers trapte af met een welkomstwoord waarin hij iedereen natuurlijk van harte welkom heette en aangaf dat deze avond een samenwerking was tussen de gemeente Bernheze en het Steunpunt Bernheze. (méér informatie over het steunpunt is te vinden op: website). Het initiatief is ook ondernomen om te onderstrepen dat de gemeente Bernheze de wereld achter het vrijwilligerswerk ook ziet, waardeert en ook zeker zichtbaarder wil maken. Temeer omdat het zich goed beseft dat het een onlosmakelijke onderdeel vormt van de samenleving.  

Na deze prachtige en oprechte woorden begon het entertainment! Gerard Korthout nam de vrijwilligers mee in een beeldrapportage en maakte de zaal los en ontspannen. Leuk om te merken dat door het aanspreken van het publiek bijvoorbeeld naar voren komt dat Albert van de Boom zich al 44 jaar lang belangeloos inzet voor voetbalvereniging Avesteyn, hulde! De ontdekking van deze man en Dirk van Esch (webmaster) van voetbalvereniging Heeswijk zorgde tot grote hilariteit in de zaal….Gerard kreeg het zelfs toch voor elkaar dat iedereen fanatiek meezong met forever Heeswijk en forever Avesteyn.

Hij kreeg ook boven tafel waar de vrijwilligers en de bijhorende clubs, stichtingen en verenigingen heden ten dage mee worstelen:
Een top zes:
- Financiën;
- Vergunningen;
- Faciliteiten (o.a. ruimten);
- Bestuursleden;
- Verjonging;
- Enthousiasme;
Gerard stelde meteen voor om dit te bespreken met de verantwoordelijke wethouder Ad Donkers. In een vlot een-tweetjes spel werden de zaken besproken en afgehandeld..alhoewel…het formele besluit dient nog afgewacht te worden.

In het kort:
Bestuursleden: Advies om dit op te pakken met Steunpunt Bernheze, immers zij hebben dé Kennis en Expertise om verenigingen, stichtingen en clubs te voorzien van bijstand op het gebied van Bestuurlijke Zaken, inzet van vrijwilligers en Wet- en Regelgeving.

Verjonging en Enthousiasme: door evenementen zoals dit, het onderling uitwisselen van kennis en samenwerking zoeken met zijn allen, zijn dit oplosbare problemen. Aan enthousiasme bij de vrijwilligers ontbreekt het zéker niet, getuige de volle zaal!
 
Financiën, Faciliteiten en Vergunningen: Géén probleem, “lossen wij op”aldus de ook aanwezige en verantwoordelijke Wethouder Rien Wijdeven.

Hierna mocht het Trio Henk Habraken het laatste gedeelte van de avond muzikaal afsluiten. Met enthousiasme en veel gevoel voor humor wisten deze heren de zaal te ontroeren met hun zelf geschreven teksten. Men is vermaakt met liederen over Geboorte, Rijmen, Weerspreuken en zelfs het onbekende Brabantse Volkslied.

Het tweede en laatste gedeelte van de avond was voor het borrelen, eten en het netwerken. 350 lachende gezichten, een beter compliment kan men zich als organisatie voor een eerste editie van een vrijwilligersavond niet wensen!

Een oproep vanuit de gemeente Bernheze en het Steunpunt Bernheze:
Ideeën, initiatieven, plannen voor de invulling van dit (terugkerend) Thema zijn van harte welkom. Deze worden serieus in behandeling genomen en men is dankbaar voor elk getoond inzet!