Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090429_lintje.jpgTijdens een sfeervolle bijeenkomst in de Pas in Heesch heeft Burgemeester Heijmans van Bernheze vijf inwoners van Heeswijk, Dinther en Loosbroek vanochtend Koninklijk onderscheiden. Marcel van Herpen uit Dinther werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele verdiensten voor het onderwijs, sport, kunst en cultuur. Lid in de Orde van Oranje Nassau werden Els van Sleuwen (Heeswijk), Mari van Heck (Loosbroek), Jan van den Broek (Dinther) en Marietje van Schijndel (Dinther).
zie foto's


De bijeenkomst werd afgesloten met het Wilhelmus en de traditionele fotoshoot voor het Heesche gemeenschapshuis. Alle gedecoreerden uit Bernheze, veertien in totaal werden door burgemeester Jos Heijmans persoonlijk toegesproken. Vorstenbosch had twee gedecoreerden, Nistelrode drie, terwijl uit Heesch drie gedocereerden werden toegesproken.

 Bijzondere bijkomstigheid was dat er een lintje werd uitgereikt aan een inwoner van Schijndel, die samen met twee Heeschenaren, jarenlang verdiensten hebben voor sterrenwacht Halley.

Els van Sleuwen uit Heeswijk wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar verdiensten voor het kerkelijk leven, het onderwijs en de muziek.
Mari van Heck uit Loosbroek werd onderscheiden vanwege zijn verdiensten voor het Oranjecomité, de politiek, de muziek, ruimtelijke ordening, het kerkelijke leven en het lokale gemeenschapshuis.
Marietje van Schijndel stond in het zonnetje vanwege haar verdiensten voor het onderwijs en carnaval.
Tot slot Jan van den Broek werd gedecoreerd vanwege zijn verdiensten voor het Gilde, de natuureducatie, politiek en sociaal-culturele activiteiten.