Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_11euro.jpgTijdstip uitkering afkoppelen verhard oppervlak: Als de rioleringswerkzaamheden achter de rug zijn, kan het dakwater afgekoppeld worden op eigen terrein en op het nieuwe aansluitpunt voor regenwater worden aangesloten. Samen met de opzichter heeft u die plaats bepaald.

Als alle panden zijn aangesloten – dat wil dus zeggen dat alle werkzaamheden van de aannemer op het bedrijventerrein achter de rug zijn -, wordt door de opzichter gecontroleerd of uw pand ook daadwerkelijk is afgekoppeld. Tot uiterlijk 30 juni heeft u de tijd om af te koppelen!
Daarna wordt de lijst met afgekoppelde panden doorgegeven aan de gemeente die de aanvraag bij het Waterschap gaat verzorgen.

Ook het Waterschap kan een controle uitvoeren. Na het controleren van de afgekoppelde panden wordt de subsidie vrijgegeven en uitbetaald aan de gemeente. Zodra deze bij ons op de rekening staat, wordt via de lijst die de opzichter heeft aangeleverd, overgegaan tot uitbetaling van het subsidiebedrag.


Tijdpad
Na de controle door de opzichter duurt het ongeveer 6 tot 8 weken voordat de gemeente het geld krijgt uitgekeerd van het Waterschap. Daarna hebben wij minimaal 3 weken nodig om de uitbetaling te regelen. Wij verwachten medio september tot uitbetaling over te kunnen gaan.