Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifHet college van burgemeester en wethouders van Bernheze stelt voor om woningen tijdens de huidige kredietcrisis financieel extra bereikbaar te maken. Door haar inwoners net dat zetje in de rug te geven wat ze nodig hebben om tot aankoop over te gaan. Belangrijkste wijziging is dat nu ook bestaande woningen voor de starterslening in aanmerking komen. De raad bespreekt het voorstel op 25 mei 2009.  Met deze extra ondersteuning wil het college tevens voorkomen dat kopers onnodig in financiële problemen worden gebracht. Wanneer de economische recessie zich over enige tijd stabiliseert, kunnen mensen het geleende bedrag langzaamaan terug betalen. Hierover worden afspraken gemaakt.  Criteria verruimdDe gemeente Bernheze biedt haar inwoners op dit moment al ondersteuning bij het kopen van een woning. Het college stelt voor de huidige criteria te verruimen. Dit houdt in dat de starterslening die nu verstrekt wordt bij de aankoop van een nieuwe woning, ook voor een bestaande woning aangevraagd kan worden. Verder wordt de maximale koopprijs waarvoor een lening kan worden aangevraagd, verhoogd.  Starterslening

Als kopers in aanmerking komen voor een starterslening, hoeven zij de eerste drie jaar geen rente en aflossing te betalen. Vervolgens wordt op basis van het actuele inkomen het terug te betalen maandbedrag vastgesteld.

Alleen inwoners die de benodigde financiering zelf niet bij de bank kunnen regelen, komen in aanmerking voor de starterslening. Het leningsbedrag hangt af van de persoonlijk omstandigheden van de aanvrager, en bedraagt maximaal € 32.500,-.