Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifOp 25 juni en op 8 juli 2009 organiseren we twee bijeenkomsten waarin u kunt meepraten over de Ruimtelijke Structuurvisie. Uw mening is voor ons belangrijk. Meld u daarom voor 18 juni 2009 aan om mee te praten over de toekomst van Bernheze.

 

De twee kleinschalige bijeenkomsten op 25 juni en 8 juli 2009 worden beide gehouden in Cultureel Centrum de Pas in Heesch, van 18.30 uur tot 20.30 uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen is het tweemaal een gesprek met dezelfde groep (maar wel over andere onderwerpen) of worden het twee aparte groepen. U kunt zich tot 18 juni 2009 aanmelden via het formulier onderaan deze pagina, via de antwoordstrook in De Bernhezer van week 24 of telefonisch (0412) 45 88 88.

Waar willen we uw mening over?
Er zijn twee belangrijke thema’s die in onze ogen de toekomst van Bernheze gaan bepalen.
1. De wijze waarop wij om willen en kunnen gaan met de ontwikkeling van de vijf kernen. Gaan we verder uitbreiden aan de randen van de kernen en hoe gaan we dat doen? Zijn er nog plekken binnen de bebouwde kern die we aan kunnen pakken (inbreiden)? Welke verschillen maken we daarbij tussen Heesch, Heeswijk-Dinther, Nistelrode, Vorstenbosch en Loosbroek?
2. De wijze waarop we het buitengebied in (ruimtelijke) kwaliteit kunnen versterken. Moeten we nog meer ruimte bieden voor recreatie en toerisme? Hoe zorgen we voor de juiste balans tussen natuur, agrarische activiteiten en recreatie en toerisme?

Stellingen
De discussie zal zich afspelen rond de volgende stellingen.
Stelling 1: Onze gemeente moet zich in de regio profileren als een gemeente die vooral bekend staat om haar toeristisch-recreatieve kwaliteiten en vanuit dat profiel op de provinciale en nationale kaart komen.
Stelling 2: De kernen moeten ophouden met groeien aan de buitenkant, als we iets nieuws bouwen moet het binnen de bebouwde kom gebeuren.
Stelling 3: Het buitengebied is onze schatkist, zowel uit het oogpunt van de agrarische activiteiten als uit dat van natuur en landschap. We moeten er daarom voor waken dat het buitengebied te vol wordt en te intensief gebruikt gaat worden.

Kort na de zomervakantie is er een groot, openbaar en interactief debat. Dat vindt plaats op 7 september 2009 (vanaf 19.30 uur). De locatie wordt nog bekend gemaakt. In De Bernhezer zullen wij u er nog regelmatig aan herinneren, maar noteer de datum alvast in uw agenda! Voor 7 september zal er in De Bernhezer nog een artikel geplaatst worden over de keuzes die in het openbare debat worden voorgelegd.

Meer informatie
Heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u onderaan deze pagina de themapagina downloaden die over dit onderwerp is verschenen in De Bernhezer van week 24. Ook treft u hieronder het concept ruimtelijk casco aan.

Te downloaden:


Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35