Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifVan eind juni tot eind augustus worden in de gemeente Bernheze vier kunstgras sportvelden aangelegd. Onlangs heeft het college besloten dat de aanleg wordt uitgevoerd door de firma J&E Sports uit Oss. De totale investering voor de vier velden bedraagt ruim een miljoen euro.

In Bernheze worden dit jaar vier kunstgras sportvelden aangelegd. Het gaat om drie korfbalvelden en een hockeyveld. De gemeente vindt het belangrijk dat sporten op grote schaal en onder goede condities kan plaatsvinden. De ontwikkeling van kunstgras is daarbij actueel en interessant. In overleg met de betrokken verenigingen zijn de plannen de afgelopen maanden uitgewerkt zodat nu kan worden gestart met de aanleg.

 

Dat hockey op kunstgras wordt gespeeld is inmiddels gemeengoed in heel Nederland. De hockeysport mag zich de laatste jaren verheugen in een toenemende belangstelling. Bij de hockeyvereniging in Heesch heeft dat er toe geleid dat het aantal jeugdleden inmiddels zo groot is dat een tweede kunstgrasveld dringend gewenst was. Men beschikte tot nu over 1 kunstgrasveld en 1 natuurgrasveld.

 

Daarnaast is binnen de korfbalsport de ontwikkeling gaande dat steeds meer op kunstgras wordt gespeeld. Naast de goede speeleigenschappen is een bijkomend voordeel dat op kunstgras de hele week  probleemloos zowel trainingen als wedstrijden kunnen worden afgewerkt, zonder dat het veld daar onder lijdt. Bernheze heeft drie korfbalverenigingen, Altior in Heeswijk-Dinther, Korloo in Loosbroek en Prinses Irene in Nistelrode. Alle drie krijgen zij nu de beschikking over een door hen zo gewenst kunstgrasveld.