Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

tracen279.jpgDe N279 langs de Zuid-Willemsvaart wordt tussen Den Bosch en Veghel verbreed naar twee rijbanen in elke richting. Daarnaast wordt de maximumsnelheid verhoogd van 80 kilometer per uur naar 100.

Een stuurgroep met daarin de provincie, Rijkswaterstaat, waterschap Aa en Maas en de gemeenten Den Bosch, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Veghel en Bernheze stelt dit voor. Ook moet het hele tracé ongelijkvloerse kruisingen krijgen.

Volgens gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen kan in 2013 met het werk begonnen kunnen worden. De N279 tussen Den Bosch en Veghel is een van de drukste provinciale wegen van Brabant en sluit aan op de snelwegen A2 en A50. Wanneer de klus geklaard is, volgens planning in 2016, zou het in de ogen van de gedeputeerde mooi zijn om meteen te beginnen met de aanpak van de rest van de weg, het traject Veghel-Helmond. De N279 sluit in Helmond aan op de nog te realiseren snelwegenruit van Eindhoven.

Volgens Van Nieuwenhuizen zullen langs de N279 drie bedrijven en elf woningen moeten wijken om plaats te maken voor de extra rijstroken. Met het plan is een bedrag van 200 tot 300 miljoen euro gemoeid.

Kijk vandaag in het Brabants Dagblad voor een uitgebreide reportage en een graphic over de plannen met de N279.

Bron: Brabants Dagblad