Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090701-wvdl-glasbak_00.jpgEind 2008 startte de gemeente met het ondergronds brengen van de glasbakken. De werkzaamheden verlopen volgens schema.
Na de zomer verwachten we klaar te zijn.

De gemeente Bernheze is een warm voorstander van het gescheiden inzamelen van glas, omdat recyclen zowel kosten- als milieubesparend werkt. Om het straatbeeld te verbeteren, de overlast van bovengrondse bakken tegen te gaan en de inzamelfrequentie te minimaliseren is ervoor gekozen om alle glasbakken ondergronds te brengen. Daarbij moest tegelijkertijd onderzocht worden wat de meest geschikte locaties voor ondergrondse glasbakken zijn.

Ondergrondse glasbakken zijn minder gemakkelijk te verplaatsen dan bovengrondse. Pleinen waar ook markten en kermissen gehouden worden, vallen daarom af. Dat geldt ook voor bestaande bakken op particuliere grond. Het ondergronds brengen van de glasbakken verloopt daarom in drie fasen. De eerste vijf zijn inmiddels geplaatst. Hier was de bovengrondse plek geschikt om glasbakken ondergronds te plaatsen.
Het gaat in Heesch om de volgende locaties:
De Ploeg, Burg. Woltersstraat, Mozartlaan en Narcislaan en in Nistelrode om Wevershof. Locaties Deze week worden tien glasbakken geplaatst op aangepaste locaties of op plaatsen waar een nieuwe glasbak nodig is. We proberen het aantal glasbakken zo goed mogelijk over de wijken te verdelen.
Dat geldt ook voor de wijken De Hoef in Heesch, Zwarte Molen in Nistelrode en Heilaren in Heeswijk-Dinther. De glasbakken worden daar gesitueerd langs wijkontsluitingswegen.

 De veranderde locaties zijn:
= Heeswijk-Dinther:
glasbak op Plein 1969 verhuist naar de andere zijde van het plein;
- Nistelrode: beide glasbakken worden verplaatst naar Weijen tegenover Jumbo, die op Molenerf wordt verplaatst naar Leibeek;
- Vorstenbosch: glasbak Meester Loeffenplein wordt verplaatst naar de Stuik aan de Schoolstraat;
- Loosbroek; glasbak plein Lunenburg wordt verplaatst naar de Schaapsdijk. De nieuwe locaties zijn:
- Heeswijk-Dinter:
plan Heilaren aan de Schuurakker;
- Heesch: plan De Hoef aan de Elzenseloop;
- Nistelrode: plan Zwarte Molen aan de Zwarte Molenweg. zomer gepland. Het gaat hier met name om het centrum van Heesch.

De definitieve plaatsbepaling is onder meer afhankelijk van andere plannen, zoals de verkeersmaatregelen aan ‘t Dorp. Dit najaar, na afronding van alle werkzaamheden, starten we een voorlichtingscampagne over de inzameling van verpakkingsglas en het gebruik van de glasbak.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon (0412) 45 88 88.