Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifIn augustus start de gemeente Bernheze met een uitgebreid onderzoek naar de energieprestaties van de sporthallen Lindershof, ’t Vijfeiken en De Zaert. 

In 2008 zijn de energieprestaties gemeten van zes gemeentelijke gebouwen, waaronder de beide gebouwen van het gemeentehuis en vier sporthallen. Voor het gemeentehuis is een uitgebreid maatwerkonderzoek uitgevoerd, voor de sporthallen is het onderzoek beperkt gebleven tot het bepalen van het energielabel, waarbij A++ staat voor energiezuinig en G voor zeer energie-onzuinig.

De energielabels (verplichting sinds 1 januari 2009) hangen op een zichtbare plaats in de gebouwen. Beide gebouwen van het gemeentehuis zijn energiezuinig en hebben een A-label gekregen. De energielabels van de sporthallen variëren van B tot G. De slechte scores van de sporthallen Lindershof, ’t Vijfeiken en De Zaert geven aanleiding tot maatwerkonderzoek, waaruit zal blijken welke maatregelen Bernheze zal moeten nemen. De onderzoeken worden in augustus 2009 uitgevoerd en vormen de basis voor het onderhoudsplan van de gebouwen.