Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifIn het weekend van 12 en 13 september 2009 vindt de landelijke Open Monumentendag plaats. Onze gemeente stelt dit weekend een aantal monumenten open en organiseert diverse activiteiten. Zo wordt het cultureel erfgoed van Bernheze duidelijk op de kaart gezet.

Rondleidingen
Ook is er de mogelijkheid om enkele unieke monumenten tijdens een speciale rondleiding te bezichtigen. Er is slechts een aantal plaatsen beschikbaar tijdens deze rondleiding.

- Museumboerderij in Heeswijk
Twee rondleidingen (maximaal 25 personen) op zaterdag 12 september 2009 om 14.00 uur en 15.30 uur.

- Bezoekerscentrum Slabroek
Twee rondleidingen (maximaal 25 personen) op zondag 13 september 2009 om 11.00 en 13.30 uur.

- Kasteel Zwanenburg in Dinther
Presentatie over het verhaal van de plek en een rondleiding door de tuin en bijbehorende boerderij op zondag 13 september 2009 om 13.00 uur.

Als u deel wilt nemen aan een van deze rondleidingen moet u zich vóór 8 september 2009 aanmelden bij de gemeente Bernheze, ter attentie van L. van Herpen, postbus 19, 5384 ZG Heesch of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Internationale fotowedstrijd (jeugd) (aangevuld door redactie hadeejer.nl)

Wedstrijdregels Internationale Fotowedstrijd 2009

De Internationale Fotowedstrijd voor de Jeugd is een Europese wedstrijd, geïnitieerd door de organisatie van de Spaanse (Catalaanse) Open Monumentendag. Zowel de Nederlandse als de Spaanse Open Monumentendag maken deel uit van de European Heritage Days, de Europese Open Monumentendagen die rond september georganiseerd worden.

Aan deelname van deze fotowedstrijd zijn een aantal voorwaarden verbonden:
1. De fotowedstrijd is voor jongeren tussen 10 en 18 jaar.
2. Onderwerp van de foto is een monument, een deel van een monument, of ander historisch object in Nederland. De jury waardeert een eigenzinnige interpretatie.
3. Foto’s zijn voorzien van naam, adres en leeftijd van de fotograaf, en de naam en plaats van het gefotografeerde monument.
4. Foto’s worden opgestuurd naar de Stichting Open Monumentendag in Amsterdam. Dit kan per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Internationale Fotowedstrijd, of per post naar Stichting Open Monumentendag, Internationale Fotowedstrijd, Herengracht 474, 1017 CA Amsterdam.
5. Per deelnemer kunnen maximaal vijf foto’s worden ingediend.
6. In geval van een analoge foto moet het negatief zorgvuldig bewaard worden. Wanneer een foto wordt genomineerd, zal de Stichting Open Monumentendag het bijbehorend negatief opvragen. De negatieven van de winnende foto’s blijven in het bezit van de landelijke Stichting.
7. Foto's dienen voor 1 oktober 2009 in het bezit te zijn van de Stichting Open Monumentendag te Amsterdam

De Nederlandse jury bestaat uit een aantal mensen uit de monumenten- en fotovakwereld. Zij zullen in november 2009 de winnaar(s) kiezen. Volgend jaar, vlak voor Open Monumentendag 2010, zal door de Spaanse organisatie een prachtige kleurencatalogus worden uitgegeven waarin ook de Nederlandse winnende foto’s zullen staan, samen met alle andere Europese winnende foto’s (in totaal circa 150). Ook zullen al deze foto's in dezelfde periode worden opgenomen in een reizende expositie, die in de deelnemende landen zal worden opgesteld.