Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

weekvdvooruitg.images.jpgDe Week van de Vooruitgang is de Nederlandse versie van de European Mobility Week. In deze week worden wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot.

Dit jaar is de week in Nederland extra lang: van 13 tot en met 22 september 2009! Ook de gemeente Bernheze doet mee aan de Week van de Vooruitgang met twee projecten: ‘Fietsen scoort’ en de ‘Duurzame mobiliteitsestafette’.

Tijdens het project ‘Fietsen scoort’ stimuleert de gemeente haar medewerkers om op de fiets naar het werk te komen. Voor elke gefietste kilometer stelt de gemeente een bedrag ter beschikking voor een goed doel, de Wereldwinkels in de gemeente.
‘De Duurzame mobiliteitsestafette’ is een kennismakingstoer van schone voertuigen langs Boxmeer, Cuijk, Grave, Bernheze en Veghel.

Op 28, 29 en 30 september 2009 maken medewerkers van de gemeente kennis met schone, duurzame voertuigen zoals wagens op aardgas of elektroscooters, die geschikt zijn voor het gemeentelijke wagenpark. Het doel is om de ervaringen mee te nemen als er nieuwe voertuigen voor de gemeente moeten worden aangeschaft.
Overigens is bij de aanschaf van een nieuwe brandweerwagen al rekening gehouden met duurzaamheid. De brandweerwagen, die op 1 januari 2010 in gebruik wordt genomen, rijdt op aardgas.