Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

optimisd.jpgSchulden hebben is voor niemand prettig. Soms kunnen schulden zelfs tot grote problemen leiden. Dan wordt het lastig de huur, de belastingen of de energierekening te betalen. Schulden zijn zó gemaakt, er vanaf komen is minder gemakkelijk.

Lukt het niet om uw geldzaken op orde te krijgen, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met een klantmanager van Optimisd. Als inwoner van Bernheze is Optimisd er ook voor u.

Bij Optimisd kunt u bijvoorbeeld terecht voor schuldhulpverlening. Kunt u door uw schulden de eindjes niet meer aan elkaar knopen? Raadpleeg dan een van de professionals van Optimisd. Zij zijn er voor u!

 Schuldregeling
Voor het oplossen van schuldproblemen werkt Optimisd nauw samen met de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw schuldprobleem op te lossen. Soms legt een klantmanager van Optimisd daarvoor contact met uw schuldeiser(s). Er wordt dan geprobeerd om een aflossingsregeling te treffen met alle schuldeisers.

Budgetbegeleiding
Een andere manier is budgetbegeleiding. Samen met u wordt een maandbegroting opgesteld. Hierbij wordt op een rijtje gezet wat uw inkomsten en uitgaven zijn per maand. De klantmanager van Optimisd stelt dan samen met u een aflosschema op. Uw klantmanager adviseert welke afspraken u het best met uw schuldeisers kunt maken.

Budgetbeheer
Als u het overzicht over uw financiële positie kwijt bent, dan is er de mogelijkheid van budgetbeheer. Uw uitkering gaat dan naar een aparte rekening. De klantmanager van Optimisd zorgt ervoor dat uw vaste lasten worden betaald en dat er geld wordt gereserveerd. Daarnaast ontvangt u wekelijks leefgeld/huishoudgeld.

Contact
Uit de schulden komen is belangrijk. Het leven wordt er een stuk prettiger door. Aarzel daarom niet contact op te nemen met Optimisd. De klantmanagers van Optimisd zijn op werkdagen te bereiken, telefoon (0413) 75 03 90. Zij kunnen op uw verzoek bij u langs komen voor een gesprek en een goed advies. Tijdens het huisbezoek kunt u alles bespreken.
U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.