Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

optimisdDigitale nieuwsbrief Optimisd
Bent u graag op de hoogte van de voorzieningen en mogelijkheden die Optimisd, de Intergemeentelijke Sociale Dienst van uw gemeente u kan bieden? Wilt u weten wat er veranderd is of wat blijft? Dan is de digitale nieuwsbrief van Optimisd iets voor u!
U kunt zich voor de nieuwsbrief aanmelden op www.optimisd.nl.
Op deze website is sinds kort ook een zoekfunctie opgenomen. Zo kunt makkelijker de informatie vinden die u nodig heeft.

Bereken uw recht
Veel mensen weten niet precies waar ze recht op hebben, bijvoorbeeld op landelijke regelingen zoals huurtoeslag of zorgtoeslag van de Belastingdienst.
Dat geldt vooral voor inwoners die (nog) geen klant zijn van Optimisd. U kunt uw recht op de website www.berekenuwrecht.nl berekenen. Met deze website wil Optimisd het gebruik van voorzieningen stimuleren. Het rekenprogramma Bereken Uw Recht is ook te vinden op www.optimisd.nl.
De website is ook handig voor vrijwilligersorganisaties en hulpverleners. Zij kunnen zo een beeld krijgen van wie recht heeft op een aanvulling en waar die aanvulling aangevraagd kan worden.

Bereken Uw Recht is een initiatief van de landelijke organisaties Stimulansz en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), in samenwerking met Optimisd.

Downloaden en opsturen
In het programma staan vragen over onder andere uw gezinssamenstelling, uw inkomen en uw vermogen. Het programma berekent vervolgens of u eventueel recht heeft op een vergoeding van Optimisd. U kunt vervolgens een aanvraagformulier downloaden en opsturen naar Optimisd.
Al klant van Optimisd?
Voor inwoners die al klant zijn van Optimisd, zijn andere eenvoudige formulieren voor Bijzondere Bijstand van toepassing. Deze formulieren staan op www.optimisd.nl.

Minimaloket Optimisd
Wilt u toch liever mondeling advies? Bel dan met Optimisd, Frisselsteinstraat 6, 5461 AD Veghel, telefoon (0413) 75 03 90. Op werkdagen is het telefonisch spreekuur van 9.00 tot 10.00 uur. Ook kunt u iedere werkdag zonder afspraak terecht bij het Minimaloket van Optimisd van 9.00 tot 12.00 uur of op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.
Inwoners van Bernheze kunnen voor het indienen van een aanvraag en voor informatie tijdens openingstijden terecht bij het Wmo-loket in het gemeentehuis in Heesch.