Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_q-koortsIn februari en maart 2010 vinden in heel Brabant informatiebijeenkomsten over Q-koorts plaats. Zo vindt woensdag 3 februari 2010 een bijeenkomst plaats in het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch.

 

Ontvangst 19.30 uur, programma start 20.00 uur. U bent van harte welkom, aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in heel Brabant
De bijeenkomst van woensdag 3 februari 2010 is één van de zeven bijeenkomsten in Brabant. Er zijn er ook in in andere plaatsen:

Bijeenkomsten

- Helmond: maandag 8 februari in de kapel van ziekenhuis Elkerliek (Wesselmanlaan 25)
- Tilburg: dinsdag 23 februari 2010 in het Willem II stadion (Goirleseweg 34)
- Oss: maandag 1 maart 2010 in wijkcentrum D’n Iemhof (Sterrebos 35)
- Uden: maandag 8 maart 2010 in theater Markant (Markt 32)
- Boxmeer: week 11 (exacte datum nog niet bekend) in hotel Riche (Steenstraat 51)
- Breda: maandag 22 maart 2010 in het Chassé Theater (Claudius Prinsenlaan 8)

Voor alle bijeenkomsten geldt: ontvangst vanaf 19.00 uur; start programma 19.30 uur.

Als één van de bijeenkomsten buiten uw eigen regio beter in uw agenda past bent u uiteraard ook daar van harte welkom. De organisatie wil graag weten op hoeveel personen zij kan rekenen. Ook hier geldt:  aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Wilt u bij uw aanmelding vermelden welke bijeenkomst u wilt bezoeken en met hoeveel personen?


De bijeenkomsten zijn georganiseerd door de GGD, gemeenten, Provinciale Raad voor Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg en de provincie Noord-Brabant.

Gezondheid centraal
Sinds 2007 heeft de Q-koorts duizenden mensen ziek gemaakt. Sommigen van hen houden er blijvende klachten aan over. Maar: hoe krijgt u Q-koorts? Wat doet het met uw gezondheid? Hoe voorkomt u dat u Q-koorts krijgt? Hoe weet u of u risico loopt? Waar kunt u op letten?

Gezondheid staat centraal op de informatiebijeenkomst over Q-koorts, bedoeld voor iedereen die er meer over wil weten. Bijvoorbeeld inwoners van een gebied met geitenhouderijen, Q-koortspatiënten die nog met vragen zitten, zwangere vrouwen die meer willen weten over de risico’s, mensen die door chronische kwalen meer vatbaar zijn voor Q-koorts, huisgenoten van Q-koortspatiënten, toeristen en recreanten die een gebied met besmette bedrijven willen bezoeken.

De bijeenkomsten zijn georganiseerd door de GGD, gemeenten, Provinciale Raad voor Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg en de provincie Noord-Brabant.

 

Medici en patiëntenvereniging staan u te woord
De GGD zet tijdens de informatiebijeenkomst voor u de belangrijkste zaken over Q-koorts en gezondheid op een rijtje. Hierna kunt u vragen stellen aan een panel bestaande uit een huisarts, een arts van een ziekenhuis, een GGD-arts en een vertegenwoordiger van de patiëntenvereniging .

Er kan ook worden ingegaan op zaken als intensieve veehouderij, het ruimen van geiten, vergunningverlening voor geitenbedrijven of andere maatregelen.


Aparte patiëntenbijeenkomst
Voor specifieke en persoonlijke vragen van patiënten wordt na afloop van deze reeks informatiebijeenkomsten een aparte patiëntenbijeenkomst gepland. De organisatie hiervan is in handen van de patiëntenvereniging in samenwerking met een team van specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Q-koortspatiënten met aanhoudende klachten kunnen hier persoonlijke vragen stellen aan deskundigen: een internist, cardioloog, longarts, gynaecoloog, psycholoog en bedrijfsarts.


Meer informatie
Voor meer informatie over Q-koorts kunt u terecht op de websites van:

- GGD Hart voor Brabant: www.ggdhvb.nl
- RIVM: www.rivm.nl
- Ministerie LNV: www.minlnv.nl vragen over Q-koorts en gezondheid kunt u tijdens kantooruren terecht bij:
- GGD Hart voor Brabant: telefoon [073] 640 40 74
- GGD Brabant-Zuidoost : telefoon [088] 003 13 33
- GGD West-Brabant: [076] 5 28 28 94

Met