Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

veteranendagZaterdag 26 juni organiseert de gemeente voor de derde keer een ontvangst voor alle Bernhezer veteranen in De Stuik in Vorstenbosch.  
De zesde Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 26 juni in Den Haag. Met deze dag wordt, zoals in voorgaande jaren, op vele manieren stilgestaan bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden, maar ook bij de activiteiten nu in het kader van vredesoperaties in verschillende delen van de wereld.
Ook in Bernheze is op deze dag een bijeenkomst voor de veteranen. In Bernheze wonen momenteel 111 veteranen. Voor de bijeenkomst hebben zich 32 veteranen aangemeld. Bij ontvangst krijgen ze een witte anjer opgespeld. Verder is er ruimte voor toespraken, verhalen van de veteranen zelf, video en filmfragmenten en veel foto’s.Fanfare De Notenkrakers zorgt voor een muzikale hulde en ook het gilde Sint Antonius Abt is aanwezig om de veteranen een vendelgroet te brengen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een Brabantse koffietafel.